Çalık BEM-BİR-SEN ve Birlik Vakfı Şubelerini Ziyaret Etti

Genel Gündem
1005 okunma
9.01.2014

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte din görevlileri ile birlikte istişare toplantısı yaptı. Çalık, Bem-Bir-Sen Şubesi ile Birlik Vakfı Şubesini ziyaret etti.
 
DİN GÖREVLİLERİ İLE İSTİŞARE TOPLANTISI 
 
Din görevlilerine yönelik düzenlenen istişare toplantısı Dede Korkut Parkı’nda gerçekleştirildi. İstişare toplantısına AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Diyanet-Sen Şube Başkanı Refik Metin, Din Görevlileri Derneği Başkanı Abdurrahman Ateş ile din görevlileri katıldılar.
 
Diyanet-Sen Şube Başkanı Refik Metin, “Mahalle idare olsun veya ülke yönetiminde bulunan şahısların etkili ve yetkili kişilerin, halkla iç içe bulunan ve halkın nabzını tutan din görevlileri ile istişare içerisinde olması önemlidir.  Bu istişare toplumun maddi ve manevi unsurlarının bir araya gelmesi demek olurki bu da kalkınmada özlenen bir güç birlikteliğini ortaya koyacak bir manzara olur” dedi.
Din Görevlileri Derneği Başkanı Abdurrahman Ateş ise şunları söyledi; “Güzel bir söz var ‘Uyuyan bir topluluğu uyandırmak için bir kişinin uyanık olması yeter.’Bu anlamda iki grup uyanık olmalı. Bir memleketin düzelmesi için iki sınıfın düzgün olması ile doğru orantılıdır. Bunlardan bir tanesi ümera sınıfı yani amirler, ikinciside ulema yani alimler sınıfıdır.”
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Zaman zaman sivil toplum kuruluşlarımız ile derneklerimiz ile istişare toplantıları yapıyoruz. Hizmetlerimizi bu şehirde yaşayan insanlarımız için yapıyoruz. İnsanlarımızın daha rahat sağlıklı bir ortamda yaşamaları için onların yaşam koşullarını daha iyi şartlara getirmek bizim temel görevlerimizden biridir. Bundan sonrada daha yoğun bir istiare sürecini birlikte geçireceğiz. İstişarelere önem vereceğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Şehircilik acısında modern bir şehri, sorunsuz yaşanabilir bir şehri ortaya çıkartmak temel hedefimiz. Ama bunların toplamı kadar önemli olan birde insan unsuru var. İnsanların yetiştirilmesi, onlara değer verilmesi, manevi yönden iman çok önemli. Din görevlilerimizden özelikle  değerlerimizi bilen, onlara sahip çıkan gençlerimizin yetiştirilmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.
 
Milletvekili Çalık, “Fiziki şartları yerine getirebiliriz binaları dikebiliriz, ama o binalara ruhu katamazsak, hiçbir şey elde edememiş oluruz. Evlatlarımızı yetiştirirken onlara o maneviyatı veremezsek, ahlaklı ve adaletli yetiştiremezsek istediğimiz toplumu oluşturamayız. Dolayısıyla binaların ve fiziki şartların oluşturulması ile birlikte o şehre, o ülkeye maneviyatı katmak din görevlilerimizin sayesinde olur” dedi.
 
BEM-BİR-SEN ŞUBESİNE ZİYARET
 
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık beraberindeki partili yöneticiler ile birlikte Bem-Bir-Sen Malatya Şubesi’ni ziyaret ederek Şube Başkanı Hanifi Acar ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü.
 
Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Hanifi Acar, “Türkiye’de son dönemde yaşanan sıkıntılar bizi gerçekten üzmüştür. Çünkü bu toplum uzun senelerdir bu refah düzeyine, bu özgürlükler ortamının sağlanmasına zor bir şekilde geldi. Bunların biranda heba edilmemesi için herkesin dikkatli olması gerektiğine inanıyoruz. Bizde prensip şudur, eğer bir hükümetin sevabı,iyilikleri, yaptığı eksikliklerden fazlaysa o zaman o iyi kabul edilir. Son 1.5 yılda şehidimizin olmaması, başörtüsü özgürlüğü,İmam Hatip Okullarının önlerinin açılması, Kur’an-ı Kerim’in okullarda yeni sistemde okutulmaya başlanılması  gibi özürlüklerin önünün açılmış olması ve ekonomik gelişmelerin güzel olması gibi gelişmeler karşısında  herkesin huzurumuzu bozmadan  bu güzellikleri görerek adım atması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.
 
Milletvekili Çalık ise ziyarette şunları söyledi, “Yrel seçimlere gidiyoruz, yerel seçimler öncesinde bir kez daha Türkiye üzerinde oyunlar oynanıyor. Siz daha önce nasıl oynana oyunların önüne geçtiyseniz, nasıl yapılmak istenen darbelerin önüne geçtiyseniz, nasıl topladığınız imzalarla çifti standarda son verdiyseniz, inanıyorumki 30 Mart seçiminde  de bir kez dana çiftçi standart yapmak isteyenlere, ötekileştirmek isteyenlere dur diyeceksiniz. Bunu 30 Mart’ta uluslararası güçler görecek” diye konuştu.
 
BİRLİK VAKFI MALATYA ŞUBESİNE ZİYARET 
 
Çalık ve beraberindeki partili yöneticiler daha sonra Birlik Vakfı Malatya Şubesi’ni ziyaret ederek Şube Başkanı Sadi Ergül ve Vakıf yöneticileri ile görüştü.
 
Birlik Vakfı şube Başkanı Sadi Ergül, “17 Aralık’ta yaşanan süreçten dolayı hakikaten demokrasi adına çok önemli bir sınavdan geçiyoruz. Biz olayın sadece yolsuzlukla alakalı olduğunu düşünmüyoruz. Bunu Türkiye’ye yapılan operasyonun ciddi manada bir parçası olarak görüyoruz.  Türkiye bu süreçten kurtulacaktır. Bu süreç beklide daha ileride yaşanacak problemlerin önlenmesi acısından da bir tedbir olacaktır diye düşünüyoruz. Camiamız bu konuda çok üzüntülü. Sayın Başbakanımızın yapmış olduğu hizmetleri biliyoruz” ifadelerini kaydetti.
 
Milletvekili Çalık ise şunları söyledi, “Bizim özellikle vakıflardan, gönüllü teşekküllerden isteğimiz ve arzumuz manevi anlamda çok ciddi bir boşluk var özellikle gençlerimize yönelik. Vakıf ve gönüllü teşekküllerimizin en önemli hedefi gençlerimiz olmalı.  Adaletli, ahlaklı ve dava şuuruna sahip gençleri yetişmesi acısında çok ciddi çabaların gösterilmesi gerekiyor. Birlik Vakfı bu konuda çok önemli misyonlar üstlendi ve önemli çalışmalar yapıyor.  Birlik Vakfı, Malatya’ya ve Türkiye’ye hem gençler adına, hemde yetişkinler adına manevi anlamda çok ciddi katkılar sunacaktır.”