Çalık, Bu Dönem Engelliler Mutlaka Belediye Meclislerine Girecek

Yerel Gündem
994 okunma
10.12.2013

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’da Belediye Meclislerine engellilerinde temsil edilmesi için gereken her türlü desteği vereceğini söyleyerek, “Yerel yönetimlerde engelli insanlarımız kendi yaşadıkları sorunları artık kendileri dile getirerek çözüm üretecektir” dedi.
 
Milletvekili Öznur Çalık, beraberindeki partili yöneticilerle birlikte Malatya Kent Konseyi Engelliler Merkezi’ni ziyaret eti. Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım tarafından karşılanan Çalık, burada engellilerin talep ve sorunlarını dinlerken, açılan kurslarda çalışma yapan engellilerin el ürünü eserlerini de inceledi. Kent konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, verdiği destek ve çalışmalardan dolayı Çalık’a teşekkür ederek “Engelli insanlarla yada toplumun içerisinde biraz daha dezavantajlı gruplarla muhatap olmak, onların derdini dinlemek ve onlara çözüm üretmek herkesin rahatça yapabileceği bir husus değil. Vefa hakikaten sadece bizim için bir semtin adı olmasın, vefalı tavırlara sürekli takdiri ifade etmek gerekiyor. Biz bunu herkesten bekliyoruz” dedi.
 
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Nadir Çalık, AK Parti İl Sosyal İşler Başkanlığı olarak engellilere yönelik  her zaman çalışma yaptıklarını ve faaliyette bulunan tüm derneklere eşit mesafede hizmet götürmeye çalıştıklarını anlatı.
 
Milletvekili Çalık, her insanın aslında birer engelli adayı olduğunu ifade ederek, AK Parti’nin tüm kademelerinde fiziksel, bedensel ve zihinsel engellilere yer verdiğini kaydetti.  
 
Çalık, “Benden bir tane Engelliler Sarayı istemiştiniz. Bunu sayın Başbakanımıza da ve Belediye Başkanımıza da ilettik. İnşallah Malatya Büyükşehir Belediyesi de Malatya’ya Engelliler Merkezi kazandıracak. İçinde yüzme havuzu, spor salonu, rehabilitasyon merkezinin olduğu bir alan olacak. Oda şimdiden hayırlı olsun. Engelsiz bir Türkiye için hepimiz çalışıyoruz” diye konuştu.
 
Milletvekili Çalık ve beraberindeki AK Partili yöneticiler Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi’ni ziyaret etti. Çalık ziyarette dernek başkanı Ali Haydar Koyun ve engellilerle sohbet etti. Engellilerin sorunlarının gündeme getirilmesi hususunda yapılan girişimlere teşekkür eden Çalık, engellilerin Belediye Meclislerinde temsil edilmesi için yapılan girişimleri destekleyerek “Allah nasip ederse, sizlerin istediği kimse o orada temsil edilecek. Bende elimden gelen tüm gayreti sarf edeceğim. Kadın ve erkek her iki tarafta olmalı. İnşallah bu dönem, bütün engelli kardeşlerime bizim sözümüz olsun, belediye meclislerinde mutlaka engelli meclis üyelerini olması gerekir. Bunun için elimden gelen tüm mücadeleyi vereceğim. Bizler sadece sizin hissettiğiniz şekilde söylüyoruz. Ama sizler orada olunursanız, yerel yönetimlerde eksiklikleri çok daha kolay hisseder ve çözüm bulunmasına katkı yaparsınız” diye konuştu.