Çalık: Temayül net bir veri değildir

Genel Gündem
971 okunma
18.11.2013

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Temayül yoklamaları aday belirleme sürecinde en net, elle tutulur verilerin toplamı olarak değerlendirilmemelidir. Temayülde amaç, İstişare mahiyetinde, teşkilat mensuplarının düşüncesini, önerisini öğrenebilmektir” dedi
 
Karaman ve Aksaray ilinde düzenlenen AK Parti belediye başkan aday adayları temayül yoklamasında konuşan Öznur Çalık, “3 Kasım 2002’de başladığımız demokrasi mücadelemizde bizleri her zaman artan bir sevgi ve güvenle destekleyen, tüm baskılara ve zorluklara karşı yine bizlerle bu mücadeleyi omuz omuza yürüten, burada bulunan sizlere ve bu davaya gönül bağıyla bağlı olan herkese çok teşekkür ediyorum. 11 yıl geride kaldı. Ve İktidarımızın 12’nci yılındayız. İstikametimiz hep aynı oldu. ‘Hak İçin Halka Hizmet’” dedi.
 
Çalık, şunları söyledi: “Temayül yoklamaları aday belirleme sürecinde en net, elle tutulur verilerin toplamı olarak değerlendirilmemelidir. Burada ki amaç istişare mahiyetinde, teşkilat mensuplarımızın düşüncelerini, önerilerini öğrenebilmektir. Ayrıca, şunu da belirtmek istiyorum. Temayül yoklamaları sonrasında nihai değerlendirmelerle belirlenecek olan başkan adaylarımız ‘Halkın Efendisi olmak için değil, Halkın hizmetinde, halka hizmet şiarıyla’ bu yola devam edecektir. Bunu başkanlarımız adına söylüyorum.”
 
Çalık, daha öncede Erzurum ve Denizli ilinde düzenlenen temayül yoklamasına katılmıştı.