Pütürge’ye Küçük Sanayi Sitesi kurulması çalışmaları başlatıldı

Genel Gündem
1243 okunma
29.11.2019

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Pütürge’yi Organize Sanayi Bölgesi’ne dahil etmek için çalışmaların başlatılması talimatının verildiğini belirterek, Pütürge’ye ayrıca Küçük Sanayi Sitesi’nin kurulması çalışmalarının başlatıldığını da kaydetti.

 

Milletvekili Çalık, Pütürge ilçesine  bağlı Bakımlı Mahallesinde Taziye ve Kültür Evimizin temel atma törenine katıldı.

 

Törende bir konuşma yapan Çalık;  “Memlekete olmak ayrı bir güzel. Bizim suyumuz sert, insanımız merttir. Sözümüzün arkasında, kafamızın arkasında başka bir hesapla laf etmeyiz. Doğru yoldan ayrılmadan işimizi en iyi şekilde yapmanın mücadelesini yaparız. Ben Kubbedağının ötesinde yetişmiş bir kardeşiniz, bir evladınız olmaktan, ablanız olmaktan çok büyük gurur duyuyorum. Doğduğumuz yeri unutmamış olmak, sılayı rahim yapıyor olmak ve bu topraklara yeniden yatırım yapıyor olmak muhteşem bir duygu. İşadamlarımız memleketlerini unutmadılar.” ifadelerini kaydetti.

 

Milletvekili Çalık, “Bakımlı Mahallemizde bir Kültür ve Taziye Evi yaptırıyoruz. Bizim örf, gelenek ve göreneklerimize, kültürümüze, medeniyetimize sahip çıkmamız lazım. İstanbul’daki işadamlarımız, kazandıkları ile Pütürge’ye yatırım yapıyorlar.  Doğduğumuz yeri unutmayacağız, doyduğumuz yeri de kazancımızla ihya edeceğiz. Bugün doğduğu yeri unutmayan bütün işadamlarımızı bir kez daha en kalbi duygularla kutluyorum, teşekkür ediyorum.” dedi.

 

-Doğanyol-Pütürge Karayolu Çalışması sürüyor

 

Pütürge ve Doğanyol ilçesine önemli hizmetlerin getirildiğini ve halen hizmetlerin sürdüğünü kaydeden Çalık, “Malatya-Pütürge Karayolu çok insanın ölümüne, yaralanmalarına, silahlı kavgalara neden olmuştu. Bu yolumuz Pütürge-Doğanyol yol ayrımına kadar tamamlanmış vaziyete. 27 kilometrelik yol güzergahımız 100 milyon TL tutarındaki Doğanyol-Pütürge Karayolu’nu yapıyoruz, müteahhit firma çalışmalarını sürdürüyor. Kubbedağı geçilmez denilen yolu geçilir hale getirdik.” şeklinde konuştu.

 

-Pütürge’ye Küçük Sanayi Sitesi

 

Çalık, Pütürge ilçesine Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda 4 tane yeni Gençlik Merkezi’nin yapılacağını kaydetti.

 

Çalık, Pütürge’yi Organize Sanayi Bölgesi’ne dahil etmek için çalışmaların başlatılması talimatının verildiğini belirterek, Pütürge’ye ayrıca Küçük Sanayi Sitesi’nin kurulması çalışmalarının başlatıldığını da kaydetti.