Çalık: 'İktidara geldiğimizde sosyal devletten bihaber olan bir Türkiye vardı.'

Genel Gündem
1248 okunma
29.7.2018

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "İktidara geldiğimizde sosyal devletten bihaber olan bir Türkiye vardı. Sosyal devlet, sadece anayasanın değişmez maddeleri içerisindeydi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Bu kavramların içini doldurmak yerine sürekli kavramlarla kavga edilen bir yapı vardı. Biz ise kavramların içini hakkaniyetli bir şekilde doldurduk" dedi.
 
Çalık, Malatya'daki temasları kapsamında, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte Yeni Cami çevresindeki esnafları ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Yoğun ilgi altında ziyaretlerde bulunan Çalık, kendisine iletilenleri not aldırdı.
 
Esnaf ziyaretinde düğün için çerez hazırlayan bir esnafa yardım eden Çalık, çocuklara çerez dağıttı. Esnaf ziyaretinde döner tezgahına da geçen Çalık, ilk demede başarısız oldu ancak ikinci denemede ustalara taş çıkarttı.
 
Esnaf ve vatandaşları tek tek dinleyen Çalık, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlerin taleplerini kırmadı.
 
Esnaf ziyareti sonrası gazetecilere açıklama yapan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Genel başkan yardımcımızla beraber seçim sonrası esnafımızı ziyaret ettik. 24 Haziran'da bize göstermiş oldukları teveccühten dolayı teşekkür ediyoruz. Bizzat yerinde onların sorunlarını dinleyip, sorunlarını çözme, ilgili yerlerle görüşülmesi noktasında hem belediye olarak bizler hem de genel başkan yardımcımız bizzat yakından ilgileniyoruz. İnşallah onların sorunlarını bizimle ilgili olan kısımlarını bizim çözmemiz, diğer kısımlarını da sayın genel başkan yardımcımızla koordinasyon içerisinde çözme noktasında birebir görüşüyoruz. Esnafımıza gösterdikleri teveccüh, sevgi ve muhabbetten dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "24 Haziran sonrası Malatya'daki hem sivil toplum örgütlerimize hem de vatandaşlarımıza teşekkür etmek amacıyla Malatya'mızdayız. Sivil toplum örgütlerimizi ziyaretten sonra esnaflarımızı dolaşmaya gayret ettik. Binlerce kere şükürler olsun, Malatyalı hemşerilerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Bizi dinleyen, bize el veren, bize dua eden bütün ağabeylerimize, ablalarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımın teşekkürlerini, muhabbetlerini iletiyorum. Esnaflarımıza hayırlı işler, bol kazançlar, helalinden rızklar temenni ediyorum." dedi.
 
Çalık, 24 Haziran'da bir sistem değişikliği yapıldığını ifade ederek, "Bundan sonra daha hızlı bir şekilde hizmetleri Malatya'mızla buluşturacağız. Battalgazi Belediye Başkanımız bölgesinde çok güzel çalışmalara imza attı, atmaya da devam ediyor. Vatandaşımıza gösterdikleri teveccüh için minnet ve şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.
 
Çalık, daha sonra beraberindekilerle birlikte Battalgazi Belediyesi tarafından inşa edilen Engelsiz Yaşam Merkezinde incelemelerde bulundu.
 
Çalışmalar hakkında bilgi alan Çalık, burada yaptığı açıklamada, "Burada en büyük teşekkürü cumhurbaşkanımıza yapmak istiyorum. 1994 yılında belediye başkanı olduğunda tüm Türkiye'ye belediye başkanlığının, yerel yönetimin ne demek olduğunu gösterdi. Bütün AK Partili belediyelerimizin mihmandarı ve rol modeli Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da yapmış olduğu belediye başkanlığıdır. Orada başlatmış olduğu sosyal belediyecilikten kültürel belediyeciliği ve hizmet belediyeciliğine kadar bütün alanları doldurmuştu. İstanbul'daki bütün sorunları, çöp yığınlarından susuzluğa kadar birçok sorunu çözmüştü. 1994 yılında cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı esnasındaki başarısı 16 yıllık AK Parti iktidarını getirdi. Şimdi bütün belediye başkanlarımızın mihmandarı ve rol modeli Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da kat etmiş olduğu yolu örnek alan belediye başkanlarımızdan oluşuyor. O gün beyaz masa ile engellilerin erişimini sağlayan, engelliler masası kuran bir belediye başkanı vardı, ismi Recep Tayyip Erdoğan'dı. 2001 yılında partimizi kurduğunda ilk kez Sosyal İşler Başkanlığı olarak kurulduğumuzda genel merkezimizde Engelli Koordinasyon Merkezi'ni kuran bir genel başkanımız vardı, ismi Recep Tayyip Erdoğan'dı. O gün iktidara geldiğimizde sosyal devletten bihaber olan bir Türkiye vardı. Sosyal devlet, sadece anayasanın değişmez maddeleri içerisindeydi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Bu kavramların içini doldurmak yerine sürekli kavramlarla kavga edilen bir yapı vardı. Biz ise kavramların içini hakkaniyetli bir şekilde doldurduk. İşte cumhurbaşkanımız o sosyal devlet anlayışıyla belediyecilikte yaptığını, partiyi kurduğunda daha iktidara gelmemişken direkt olarak genel merkezde Engelli Koordinasyon Merkezi'ni kurdu." ifadelerini kullandı.
 
Türkiye'deki engellilerin sayısının 10 milyon civarında olduğunu kaydeden Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Engellilerimize özel bir sorunlarını iletebilecekleri mekan ve masa oluşturuldu. Bugün bunun sorumluluğunu yapan Sosyal Politikalar Başkanı olarak bütün Türkiye'yi geziyorum. 81 ili gezdim ve 81 ilde de belediyelerimizin yapmış olduğu sosyal belediyecilik anlayışını yerinde inceleme ve izleme fırsatı buldum. İzlediğim AK Partili belediyelerin göstermiş olduğu sosyal belediyecilik anlayışını yürekten alkışlıyorum. Birçok il örneğimiz var; Konya'da, Samsun'da muhteşem merkezler yapıldı. Hepsi AK Partili belediyelerimizin yapmış olduğu engellilerle ilgili hizmetler. Şimdi Malatya'mızda yürekli belediye başkanımız Selahattin Gürkan'ı canı gönülden kutluyorum. Engelsiz Yaşam Merkezi için söz verdik ve çok hızlı bir şekilde Malatya'mızın çevre yolunun altı dediğimiz Orduzu'da Çatyol'da çok güzel bir mekanı Malatya'mıza kazandırdı. 10 bin dönüm alan üzerinde 5 bin dönüm kapalı alanı bulunan; içerisinde yüzme havuzundan yürüme alanlarına, iş atölyelerimizden hobi bahçelerine, eğitim atölyelerinden doktorlarımıza, hemşirelerimize kadar çok güzel bir mekan inşa etmiş. Renkleriyle cıvıl cıvıl, bütün herkese hitap edebilecek güzellikleri içerisinde barındırmış. İnsanların yüreğinin güzelliğini buraya yansıtmış. 350 engellimizi sinema salonu, tiyatro salonunda ağırlayacağımız bu merkezi inşa eden belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. En önemli kazanımımız engelli ailelerimizin, engelli evlatlarını ve yakınlarını herhangi bir yere bırakamamaktan dolayı çok ciddi manada muzdarip olduklarını biliyoruz. Bu vesileyle de çocuklarını getirip buraya bıraktıklarında gönül rahatlığıyla 40 personelin istihdam edildiği; sosyologun, psikologun, fizyoterapistin, doktorun, hemşirenin olduğu bir mekanda emin ellere teslim edilmiş hem Milli Eğitim Bakanlığı hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın proje ortağı olduğu bir yere ücretsiz bir şekilde teslim edecekler. Hatta haber verirlerse evlerinden ücretsiz bir şekilde alınacak, getirilecek, burada sabahtan akşama kadar misafir edilecek, havuza girecek, yürüyecek, bisiklete binecek, hobi bahçelerinde gezecek, akşam anne-babanın işi bittiğinde de gelecek evladını buradan alacak ya da ücretsiz bir şekilde evine evladımızı, engelli vatandaşımızı teslim edecek. Muhteşem bir iş, canı gönülden kutluyorum."