Çalık'tan Gazeteciler Bayramı Açıklaması

Genel Gündem
1550 okunma
20.10.2017

Gazetecilik; bilgi, birikim ve yeteneğin harmanlandığı kutsal mesleklerin başında gelmektedir.
 
Gelişen ve değişen dünyanın en büyük ihtiyaçlarından olan iletişim, haberleşme ve toplumsal duyarlılığı yansıtan düşünceler, gazetecilerin eleğinden geçerek bizlere aktarılmaktadır. Halkın doğrudan bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi adına büyük emekler sarfeden gazeteciler, kimi zaman oldukça riskli ve zor şartlar altında görevlerini icra etmektedirler.
 
Kamu yararına yönelik hizmetlerini gerçekleştiren gazeteciler, yerelden genele sosyal, kültürel, ekonomik gelişime katkı sağlamak suretiyle ülkemizin büyümesine ve kalkınmasına doğrudan katkı sunmaktadırlar. Toplumun gözü kulağı, sesi olan; vatandaşlarımızın haber alma hakları adına cefakârca, fedakârca çalışan basın mensuplarımız aynı zamanda demokrasimizin ve ifade hürriyetinin vazgeçilmez bir unsurudur.  Ancak bu özgürlüğün ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kastı kesinlikle olmamalıdır. Gazeteci, kalemi ile toplumu kin ve tahrike sürüklememeli; düşünce özgürlüğü, kişilere yönelik ağır itham ve iftiralarda bulunmak anlamına asla ve kat’a gelmemelidir. Gerçek gazeteci, toplum yararını gözeten ve koruyandır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle; Malatya’mızın değerli basını başta olmak üzere, ülkemizin menfaatleri, milletimizin çıkarları doğrultusunda gerçeklerin peşinden koşarak, toplumu aydınlatan tüm gazetecilerin 21 Ekim Gazeteciler Bayramı’nı kutlar, kendilerine başarılı bir meslek hayatı dilerim.