Çalık: Milletin Emrinde Olmaya Devam Edeceğiz

Genel Gündem
1190 okunma
15.08.2017

AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık; “Türkiye’ye bu büyük hizmetleri yapan kadrolar olarak biz milletin emrindeyiz. 16 yıldır milletin emrinde olmaya devam ettik Allah nasip ederse bundan sonra da hizmete, milletimizin emrinde olmaya devam edeceğiz” dedi.
 
AK PARTİ İl Başkanlığında, partinin 16. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen basın toplantısına AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile birlikte toplantıya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK PARTİ Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan katıldı.
 
İl Başkanı Hakan Kahtalı; “Erdemliler hareketi olarak çıkmış olduğumuz bu yolda Sayın Cumhurbaşkanımızın o günkü ifadeleri ile ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ demişti. Allah’a hamd olsun AK Parti iktidara geldikten sonra 15 yıl içerisinde Türkiye’ye çağ atlattı. Her anlamda, özgürlükler anlamında, sağlıkta, ulaşımda, her alanda çalışmalar en üst düzeyde yapıldı. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan çalışmaların kat ve kat daha fazlasını Allah bu iktidara nasip etti. 16. Yılımızı kutlarken, Cenab-ı Allah daha nice uzun yıllar bize bu ülkeyi yönetmeyi nasip eder.” dedi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “AK Parti’nin 16 yıl içerisinde Türkiye’yi nereden nereye taşıdığını gerçekten görmemiz lazım. Kendisini milletine adamış, büyük lider, Sayın Cumhurbaşkanımızın etrafında kenetlenmiş, gerçekten vatanı için, milleti için endişe duyan, geçmişine sahip çıkan, geleceği planlayan, her alanda büyük reformlar yaparak Türkiye bugün 16 yıl içerisine baktığımız zaman dünyada sürekli gelişme gösteren, sürekli büyüyen çok dikkat çeken konuma geldi. Dolayısıyla bugünde içerisinde geçmiş olduğumuz sürece baktığımız zaman, Ortadoğu’da, İslam coğrafyasında, bölgemizde kaosların yaşandığı önemli bir süreçten geçmekteyiz. Türkiye halen dimdik ayakta, sürekli büyüyen bir ekonomiye sahip. Bu kadrolarla oluyor, çalışmayla oluyor. Aslında temelde halkın Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti’ye inanması ve bütün seçimlerde olduğu gibi 12 seçimde halk bu hareketi destekledi.” diye konuştu.
 
AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Çalık; “16 yıllık hikayenin başlangıcından öncesine baktığımızda Türkiye’de istikrarsız ve finansal açıdan çökmüş siyasi ve ekonomik bağımsızlığını kaybetmiş bir devlet ve artık umudunu kaybetmiş, sinmiş ve sindirilmiş bir millet vardı. Böyle bir ortamda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yasaklı olduğu bir dönemde Türkiye’de bir millet hareketi başladı. 14 Ağustos 2001 bir milattı Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından.” İfadelerini kaydetti.
 
Çalık, “Yeni Türkiye’nin yeni yönetim sistemi ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile adımları her zamankinden daha hızlı ve daha emin atmak üzere yollara çıktık. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, bir kez daha söylüyoruz; ‘Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.’ 2023’e 5 kala milletimizden aldığımız destek ile Türkiye, ekonomisiyle, demokrasisiyle, hür inanç ve ruhuyla dünyanın en gelişmiş ülkeler arasındaki yerini hızla almaktadır ve almaya devam edecektir. AK PARTİ 16 yıllık bir parti olabilir, genç bir parti olabilir ama bu bizim kutu davamız yüzlerce yıla mazhardır. AK Parti’nin ruhu 1453’lerden, 18 Mart Çanakkale Zaferlerinden, 30 Ağustoslardan ve 15 Temmuz’daki dava ruhunda esinlenmektedir.” dedi.
 
AK PARTİ’nin kurulduğu günden itibaren yoluna milletle devam ettiğini ve bundan sonra da aynı şekilde ilerleyeceklerini kaydeden Çalık, “Türkiye’ye bu büyük hizmetleri yapan kadrolar olarak biz milletin emrindeyiz. 16 yıldır milletin emrinde olmaya devam ettik Allah nasip ederse bundan sonra da hizmete, milletimizin emrinde olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.