Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malatya Bizi Hiç Mahçup Etmedi

Genel Gündem
1253 okunma
7.08.2017

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sizler, 16 Nisan’daki duruşunuzla rahmetli Özal’ın ‘büyük Türkiye’ hayaline, başkanlık sistemi hedefine de sahip çıkmış oldunuz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de aynı oy oranıyla bizi desteklemiş olan Malatya’nın şimdiden 2019’a hazır olduğunu görüyorum.” dedi.
 
Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediye Binası yanında bulunan miting alanında düzenlenen, “Malatya Stadyumu ve Yapımı Tamamlanan Diğer Tesislerin” toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki konuşmasına, “Malatya, 15 Temmuz darbe girişimine karşı en yürekli, en cesur ve en kararlı duruşu gösteren şehirlerimizden biriydi. Bu vesileyle 15 Temmuz gecesi vatanları, ezanları, bayrakları, istiklalleri ve istikballeri uğruna ölümü göze alarak sokakları, meydanları dolduran tüm Malatyalı kardeşlerime buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.” sözleriyle başladı. Erdoğan, “Malatya bizi hiç mahcup etmedi, biz de inşallah Malatya’ya mahcup olmayacağız” dedi.
 
Erdoğan, ihanet girişiminin duyulduğu andan itibaren şehirdeki 2. Ordu Karargahını ve 7. Jet Üssü’nü kuşatarak, buraların darbeciler tarafından kullanılmasını engelleyen Malatyalıların, Battal Gazi’nin torunu olduklarını bir kez daha ispatladıklarını söyledi.
 
16 Nisan halk oylamasında yüzde 70 gibi tarihi bir oy oranıyla “evet” diyerek, anayasa değişikliğini kabul eden, böylece yeni yönetim sistemine geçtiğini gösteren Malatyalılara şükranlarını sunan Erdoğan, “Sizler, 16 Nisan’daki duruşunuzla rahmetli Özal’ın ‘büyük Türkiye’ hayaline, başkanlık sistemi hedefine de sahip çıkmış oldunuz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de aynı oy oranıyla bizi desteklemiş olan Malatya’nın şimdiden 2019’a hazır olduğunu görüyorum fakat 2019’da yüzde 70 Malatya da yetmez.” ifadesini kullandı.
 
“STADIN HAKKINI VERECEĞİNİZE İNANIYORUM”
 
Cumhurbaşkanlığı döneminde dördüncü defa Malatya’ya gelmenin memnuniyeti içinde olduğunu belirten Erdoğan, 2015 yılı Şubat ayında 239 milyon liralık, 2016 yılı Mayıs ayında 460 milyon liralık ve 2017 yılı Şubat ayında da 1 milyar 162 milyon liralık eser ve hizmetin açılışını yaptıklarını, bugün de çeşitli kamu kuruluşlarına ve belediyelere ait 375 milyon liralık eser ve hizmetin toplu açılış törenini gerçekleştirdiklerini bildirdi.
 
Yapılan eserler hakkında bilgi veren Erdoğan, alandakilere, “120 milyon liralık bir yatırım olan 27 bin seyirci kapasiteli stadyumun açılışını yapıyoruz. Size 27 bin kişilik stadı bugün açıyoruz, stat boş kalırsa yandınız, ondan sonra kapıyı da kilitleriz. Dolduracaksınız ve Malatya’yı şanına yakışan yere taşıyacaksınız. Bu stadyum, gerçekten Malatya’ya yakışan bir eser oldu. Malatyasporumuzun oyunuyla, Malatyalıların da koltuklarını doldurmak suretiyle bu stadın hakkını vereceğine inanıyorum. Uzun bir aranın ardından yeniden süper lige çıkan Malatyaspor’un burada kalıcı olabilmesi için şehrin takımına sahip çıkması, takımın da şehre layık olmak için canla başla mücadele etmesi gerekir.” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapımı tamamlanan eserleri anımsatarak, “Böylece büyükşehir belediyemizin 119 milyon liralık yatırımlarının resmi açılışını yapmış oluyoruz. Toplam Malatyamıza 375 trilyon liralık hizmetin hayırlı olmasını diliyorum.” ifadesini kullandı.
 
“BUNLARA TEK TİP ELBİSEYİ GETİRİYORUZ”
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz ihanetine ortak olanlar şimdi mahkemelerde hesap veriyor. Yalan üstüne yalan. Hakim diyor ki ‘Kim bu?’, ‘Ben değilim.’ diyor. Pantolonun aynı, gömleğin aynı… ama şimdi bunlara tek tip elbiseyi getiriyoruz fakat bu tek tip elbise renk olarak badem var ya badem, badem içinin koyusu bir renk olacak. İki tip olacak. Bir tulum olacak, bir de ceket pantolon olacak. Bunların bir kısmı diyelim ki darbeciler tulum giyecek, diğerleri de yani teröristler ceket pantolon giyecek. Artık bundan sonra istedikleri gibi giyinip gelme yok. Bunlar bu şekilde tüm dünyaya tanıtılacak.” dedi.
 
Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediye Binası yanında bulunan miting alanında düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu yıl kayısı hasadının durumunu sordu.
 
Vatandaşlardan olumlu yanıt alan Erdoğan, Türkiye’nin birçok yerinde kayısıyı marka haline getirenin Malatya olduğunu ifade etti. Erdoğan, “Belki haberi olmayanlar vardır. Buradan müjdeliyorum; Malatya kayısısı 7 Temmuz 2017 tarihinde Avrupa Birliği tarafından coğrafi işaret olarak tescillendi. Bundan sonda dünyanın her yerinde Malatya kayısısı koruma altında. Yapılan tescille birlikte buranın kayısısına Malatya dışında kimse sahip çıkamayacak.” diye konuştu.
 
Tescil işlemlerinin zamanında ve süratli bir şekilde yapılamaması sebebiyle yoğurttan dönere kadar Türkiye’nin pek çok ürününe başka ülkelerin sahip çıktığına dikkati çeken Erdoğan, bu açıdan kayısının tescili konusunda atılan adımı çok önemli gördüğünü dile getirdi.
 
Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Malatya’da yakın bir zamanda başlatacağı lisanslı depoculuk uygulamasının önemine işaret ederek, “Lisanslı depoculuk üreticilerimize kuru kayısılarını en ideal şartlarda muhafaza etme imkanı sağlayacak. Böylece kimse güvenli depo bulamadığı için ürününü erkenden ve ucuz elden çıkarmak zorunda kalmayacak. Bu alavere dalaverecilere kayısınızı vermeyin. Lisanslı depoculuğa verilen teşviklerden de Malatyalı kayısı üreticilerimiz faydalanma imkanını elde edecek. Hani herkes altın arar ya Malatya, altını ağaçta kayısı olarak zaten bulmuş durumda. Şimdi bunu en iyi şekilde kullanma, tanıtma, pazarlama, marka değerini güçlendirme zamanıdır.” ifadesini kullandı.
 
“BÖLÜCÜ ÖRGÜTÜ, SURİYE VE IRAK’TA DA ASLA RAHAT BIRAKMAYACAĞIZ”
 
Türkiye olarak her yönden yoğun bir saldırı altında bulunulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güneyimizde bir terör devleti kurma çabaları sürüyor. Sürekli ismi değiştirilen bir terör örgütü üzerinden ülkemizi kuşatmaya çalışıyorlar. Bölücü örgüt yurt içinde de eskisine göre çok azalmış olmakla birlikte zaman zaman eylemler yapabiliyor. İnşallah çok yakında bu örgütün yurt içindeki faaliyetlerini tamamen çökertmiş olacağız. Bölücü örgütü, Suriye ve Irak’ta da asla rahat bırakmayacağız.” diye konuştu.
 
Erdoğan, bataklık kurutulmadan sivri sineklerden kurtulunamayacağını, şu anda hem Türkiye hem de bölge için en büyük bataklığın Suriye ve Irak’taki kaos ortamı olduğunu vurguladı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “DEAŞ’tan PKK’ya kadar tüm terör örgütleri bu bataklıktan besleniyor. Bölgedeki terörle mücadele faaliyetleri uluslararası güçlerin çekişme arenasına dönmüş durumda. Terör örgütleri bahanesiyle her güç kendi etki alanını mümkün olduğu kadar genişletmenin gayreti içinde.” dedi.
 
 “BUNLAR BU ŞEKİLDE TÜM DÜNYAYA TANITILACAK”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu oyunu bozabilecek tek ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Bizi saf dışı bırakamayacaklarını gördükleri için başımıza yeni dertler açmaya çalışıyorlar. FETÖ ihanet çetesinin 15 Temmuz darbe girişimini bu gelişmelerden bağımsız görmemek lazım. Bu alçaklar eliyle ülkemize diz çöktürebileceklerini sandılar. Hamdolsun milletimizle birlikte bu girişimi boşa çıkardık.
 
15 Temmuz ihanetine ortak olanlar şimdi mahkemelerde hesap veriyor. Yalan üstüne yalan. Hakim diyor ki ‘Kim bu?’, ‘Ben değilim.’ diyor. Pantolonun aynı, gömleğin aynı… ama şimdi bunlara tek tip elbiseyi getiriyoruz fakat bu tek tip elbise renk olarak badem var ya badem, badem içinin koyusu bir renk olacak. İki tip olacak. Bir tulum olacak, bir de ceket pantolon olacak. Bunların bir kısmı diyelim ki darbeciler tulum giyecek, diğerleri de yani teröristler ceket pantolon giyecek. Artık bundan sonra istedikleri gibi giyinip gelme yok. Bunlar bu şekilde tüm dünyaya tanıtılacak.”
 
“DURUŞMALARDA SOYTARILIK YAPIYORLAR”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hainlerin en iyi bildikleri şeyi yaptığına, sürekli yalanla, inkarla, takiyyeyle kendilerince bir taktik uyguladıklarına işaret ederek, “Artık mızrak çuvala sığmaz. Bunların ihaneti, ellerine bulaşan kan, yüzlerine bulaşan kara leke açıkça ortadadır. Mahkemeler bu hakikatlere göre kararlarını vereceklerdir.” değerlendirmesinde bulundu.
 
Erdoğan, şunları kaydetti:
 
“Duruşmalarda soytarılık yapıyorlar. Yaptıkları ihanetin, işledikleri cinayetlerin karşılığı olan cezaları alıp hapishanelerde, tutuklu değil hükümlü olarak gittiklerinde, gerçeğin soğuk yüzüyle tanışacaklar. Gittikleri yerde artık pişmanlık da fayda etmeyecek.  Bugün hala onlara el altından moral ve belki de destek verenler yakında emin olun birer birer ortadan kaybolacaklar. İşte o zaman şimdi mahkemelerde şov yapan bu hainler göreceksiniz acı akıbetleriyle baş başa kalacaklar. Üzüntüm odur ki kendileriyle birlikte ailelerinin de mahvına bunlar yol açacaklar. Dört duvar arasında çürürken bütün bunları düşünecek çok zamanları olacak. Darbeyi milletimizin gücüyle engelleyen Türkiye, darbecilerin cezalarını da hukuk devleti sınırları dahilinde verecektir.”
 
“BU EŞKIYALARA ACIMAYACAĞIZ”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak bu süreci hata yapmadan tamamlamak mecburiyetindeyiz. Hainlerin tüm hazırlıklarını, iplerini ellerinde tutanlara göre yaptıklarını biliyoruz. Süreci dikkatli bir şekilde yöneterek Allah’ın izniyle onlara bu fırsatı da vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.
 
Ünlü Şair Sadi Şirazi’nin “Kim yol kesen eşkıyaya acırsa, kervanı asıl vuran odur.” sözlerini anımsatan Erdoğan, “Bu eşkıyalara acımayacağız. Acıyanlara da izin vermeyeceğiz. Bununla birlikte sabırlı olmak mecburiyetindeyiz.” dedi.
 
 “RECEP TAYYİP ERDOĞAN ADINDA BİR YAVRU İLE TANIŞTIM”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmalardan önce tanıştığı ve bir süre sevdiği Recep Tayyip Erdoğan isimli Suriyeli bebeği hatırlatarak, “Az önce Recep Tayyip Erdoğan adında bir yavru ile tanıştım. Suriyeli. Şimdi annesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. 4 çocuğundan biri. Kardeşlerim, unutmayın muhacirler var, ensar var. Biz ensar olmaya talibiz. Muhacirlere de gönlümüzü açtık. Onları kucaklayacak kadar bizde gönül zenginliği var. İnşallah gelecek daha güzel olacak. Suriye’de bu süreç, böyle devam etmeyecek. Biz FETÖ ihanetini nasıl başarısızlığa uğrattıysak, diğer adımları da akamete uğratacak güce sahibiz. Tüm kurumları milli ve diri bir anlayışla düzenleyen Türkiye’nin artık hareket kabiliyeti çok daha fazla” diye konuştu.
 
Konuşmasının ardından yatırım ve hizmetlerin toplu açılış törenine geçildi. Malatya’nın yeni stadı önünde oluşturulan ikinci bir noktaya da bağlanıldığı stadın kurdelesi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı M. Ergün Turan tarafından kesildi. Ardından tüm eserlerin toplu açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve AK Partili milletvekillerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.
 
“44 OLMAZ 53 OLACAK!”
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a adının yazılı olduğu 44 numaralı Evkur Yeni Malatyaspor forması hediye edildi.
 
Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek’in elinden 44 numaralı formayı alan Erdoğan, “Olmaz 44 olmaz. 53 olacak” diyerek, kendi memleketinin plaka numarasını ima etti. Başkan Gevrek de “Biz sizi Malatyalı olarak biliyoruz Sayın Cumhurbaşkanım” şeklinde cevap verdi.
 
Bunun üzerine Erdoğan gülerek, hediye edilen formayı kabul etti.
 
NİKAH ŞAHİDİ OLDU
 
Mitingden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın oğlunun Yeni Nikah Sarayı’ndaki nikah ve mevlid törenine katılarak nikah şahitliği yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 21.30’da uçakla Malatya’dan Trabzon’a hareket etti.