Çalık Dünya Engelliler Haftasını Kutladı

Genel Gündem
973 okunma
10.05.2017

Engellilik, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve toplumdaki tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Engel, doğuştan olduğu gibi, yaşamın herhangi bir kesitinde de meydana gelebilecek kazalar sonucunda da oluşabilmektedir.
 
AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden itibaren sosyal devlet anlayışımızın bir gereği olarak engellilerimize “pozitif ayrımcılık” ilkesiyle yaklaştık. Bu manada Hükümetlerimiz, Partimiz ve yerel yönetimlerimiz olarak; engelli vatandaşlarımıza ilgi ve samimiyetle yaklaştık. Onların sorunlarına çözümler üreterek toplumsal hayatta daha aktif yer almalarının, iş gücüne daha fazla katılmalarının en büyük destekçisi olduk. Bu amaçla engelli vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik özgürlüklerini artırmaya yönelik özverili çalışmalar gerçekleştirdik. Bunların yanı sıra engelli vatandaşlarımıza ilk defa evde bakım ve evde sağlık hizmetlerinin sunulmasını sağladık. 
 
Yüreklerinde taşıdıkları güçlü sevgi ve azim ile tüm engelleri aşan engelli vatandaşlarımız, hayata geçirdiğimiz sosyal politikalarla sporda, sanatta, edebiyatta, siyasette, eğitimde, sivil toplumda, iş dünyasında büyük başarılara imza atmaktadırlar. İnanıyorum ki, milletimizle el ele verdiğimiz sürece her alanda olduğu gibi engellilerimiz için de daha etkin politikalar geliştirecek, Engelsiz bir Türkiye'nin önündeki her türlü engeli birlikte aşacağız.  
 
Bu duygu ve düşüncelerimle; 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftasının; toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı arttırmasını temenni ediyor, tüm engelli kardeşlerimize mutlu, huzurlu bir hayat diliyor, onları en kalbi duygularımla selamlıyorum.