Çalık, 23 Nisan Dolayısıyla Mesaj Yayınladı

Genel Gündem
1082 okunma
23.05.2017

Aziz milletimizin, milli mücadele ruhuyla taçlandırdığı tarih olan 23 Nisan, cumhuriyetimizin en müstesna ve özel günlerinden birini teşkil etmektedir. 23 Nisan, sancak millet sevdasının tüm vatan sathında oluşturduğu birlik ve beraberliğin somutlaşmış adıdır.
 
Büyük bir seferberlik ve cefakârlıkla devam eden İstiklal mücadelemiz esnasında 23 Nisan 1920’de ‘’Hâkimiyet Kayıtsız, Şartsız Milletindir.’’ şiarıyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, tam bağımsız ve özgür bir Türkiye’nin varlığını tüm cihana ilan etmiştir. 20. yüzyılda, insanlık tarihinin en kanlı ve büyük savaşlarında yetim ve öksüz kalan çocukların sevindirilmesi ve onları kazanma adına ilan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, aynı zamanda tüm dünya çocuklarına armağan edilen ilk ve tek çocuk bayramı olma özelliğini taşır.
 
Bağımsızlığımızın sembolü, milli iradenin mabedi olan meclisimiz, 15 Temmuz’da FETÖ tarafından uçaklarla bombalanarak milletin egemenliğine ve istiklaline darbe vurulmaya çalışılmış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ortadan kaldırma teşebbüsünde bulunulmuştur. Kurtuluş Savaşı’nda Gazi Meclisimiz nasıl ki düşmanı geldiği yere püskürtmüşse, 15 Temmuz’da İkinci Kurtuluş Savaşı’nda da tarihi tekerrür ettirmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte artık Gazi Meclisimiz çelikten bir zırha bürünmüş, gerçek millet egemenliği tezahür etmiştir.
 
Bu duygu ve düşüncelerimle; Gazi Meclisimizin açılışının 97. sene-i devriyesinde, milletimizin umut kaynağı sevgili evlatlarımıza, gözlerindeki parıltıların, dudaklarındaki tebessümlerin her zaman var olmasını ve başarılarını temenni ediyor, bu özel ve anlamlı günü çocuklarımıza adayan Gazi Mustafa Kemal ve tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kalplerdeki berraklığa, masumiyete barış ve sevgiye vesile olmasını diliyor ve en kalbi duygularımla kutluyorum.