16 Nisan'da Sandıkta 'Evet' Diyeceğiz

Genel Gündem
1138 okunma
9.04.2017

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Almanya’nın, Hollanda’nın, İsviçre’nin tavrına karşı dik durmak için 16 Nisan’da sandığa gideceğiz ve ‘evet’ diyeceğiz” dedi.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte Doğanyol ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.
Burada konuşan Çalık, AK Parti olarak 15 yıl boyunca parti kapatmaları, darbe girişimleri gibi birçok engellemelerle karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, “Biz bu engellemelere karşı sürekli milletimize başvurduk ve milletimizin gücüne sığındık. 15 yıl boyunca kesintisiz iktidar olduk ama maalesef bunu kesmek isteyen çok ciddi bir zihniyet vardı. Bu sadece son 15 yıl için değildi. 94 yıllık parlamenter sistemde bugüne kadar birçok darbe girişimiyle karşılaştık” diye konuştu.
15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin Türkiye’nin dönüm noktası olduğunu dile getiren Çalık, “Doğanyollu yiğit kardeşlerim 15 Temmuz’da demokrasi nöbetinde dimdik durdular. Bu darbe girişimlerine karşı hep birlikte Doğanyollu hemşerilerimle birlikte 16 Nisan’da beraberce sandığa gideceğiz. Terör örgütlerinin bize, ülkemize yapmak istediklerine engel olmak için bunu yapacağız. Avrupa’nın, Almanya’nın, Hollanda’nın, İsviçre’nin tavrına karşı dik durmak için 16 Nisan’da sandığa gideceğiz ve ‘evet’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.
İsviçre’deki skandal pankartı hatırlatan Çalık, “Sandığa giderken bu fotoğrafı unutmayın. Bir pankart yapıyorlar, Cumhurbaşkanımızın şakağına silah dayanmış bir fotoğraf. Biz, vatan hainlerine bu memleketi asla bırakmadık, bırakmayacağız. İsviçre, o asılan fotoğrafın hesabını mutlaka verecek. Vatan hainleri Türkiye’de ve Almanya’da kol geziyor, buna asla izin vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanımıza o fotoğrafı layık görenler, o silahı şakağına dayalı fotoğrafları yapanlara da hesabını soracağız. İşte o hesap günü 16 Nisan olacak” dedi.