Çalık: Malatya Yerli ve Milli Duruşunu Bir Kez Daha Gösterecektir

Yerel Gündem
1032 okunma
2.04.2017

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İstanbul’da düzenlenen Malatyalılar Buluşmasında yaptığı konuşmasında; ‘’Eğer Özal bugün yaşamış olsaydı, elinde ‘Evet’ bayrağı ile Türkiye karış karış dolaşırdı." dedi.
 
Malatya Gençlik Derneği öncülüğünde, İstanbul’daki Malatya dernekleri tarafından da desteklenen Esenler Stadyumundaki 'Malatyalılar Buluşması' yoğun ilgi gördü.
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek ile İstanbul’daki çok sayıda Malatya federasyon ve dernek yöneticileri katıldılar.
 
Programa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık,  İstanbul’da yaşayan Malatyalıların 16 Nisan'da evet demek için şaha kalktığını ifade etti ve “Mekanımız 34 sevdamız 44’ dedik. Sevdası 44 olan bütün kardeşlerimi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.” dedi.
 
Çalık, “Bu zor yollarda Malatya her defa damgasını vurmuştur. Milli iradenin yanında her defasında sandığa gitmiş ve damgasını vurmuştur. Nasıl 15 Temmuzda meydanları doldurduysa, nasıl şehitlerimiz, gazilerimiz verildiyse, 16 Nisan’da tarihi bir kırılma noktasıdır. Bu noktada Malatya yerli ve milli duruşunu bir kez daha gösterecektir. PKK’ya inat ‘Evet’ diyeceğiz, biz DAEŞ’e inat ‘Evet’ diyeceğiz, biz PYD’ye YPG’ ye FETÖ’ye  inat ‘Evet’ diyeceğiz. Bugün aynı zamanda Avrupa’ya, Hollanda’ya, İsviçre’ye inat ‘Evet’ diyeceğiz. Bütün Malatyalı hemşehrilerimle, İstanbul’dan tüm Türkiye’ye dünyaya ses vereceğiz. Avrupa duy sesimizi bu millet canını feda eder. Vatan için, bayrak için, devlet için, ezan için canını feda eder. Bil ki Recep Tayyip Erdoğan’a yan bakmak hiçkimsenin haddi de değil hakkı da değildir. Bizim bugün 16 Nisan’da çok önemli bir sürecimiz var. ’Eğer Özal bugün yaşamış olsaydı, elinde ‘Evet’ bayrağı ile Türkiye karış karış dolaşırdı." diye konuştu.
 
Programı düzenleyenlere teşekkür eden Çalık, "Yolumuz uzun, yolumuz zor, yolumuz dar, İnşallah milletimiz, bu zor dar yolu 16 Nisan’a genişletecek ve aslanlar gibi tercihini ‘Evet’ten yana kullanacak."  şeklinde konuştu.