Çalık: Millet İradesinin Tek Özne Olduğu Bir Sistemi Koyuyoruz

Genel Gündem
1092 okunma
30.03.2017

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “16 Nisan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi milletimiz tarafından oylanırken en önemli dikkat çekeceğimiz konu şu; milletimiz ilk kez kendini idare edecek hükümetin sistemini belirleyecek.” dedi.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı,Sosyal Politikalar Başkanı Öznur Çalık, Eskimalatya’daki Poyraz Konağı'nda muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da katıldı.
 
Çalık,  burada yaptığı konuşmada; “Türkiye Cumhuriyeti devletinin rejiminin cumhuriyet olduğu, ilk 4 maddeyi hiç değiştirmeden yeni düzenlenen 18 maddeyle gösterilmiş vaziyette. Bizim hükümet sistemiyle sorunumuz var. Artık bu sistem işlemiyor. Bu sistemin işlememesi dolayısıyla da yapmamız gereken, millete soracağız, diyeceğiz ki;  'Siz Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşlarımız bu hükümet sistemini beğeniyor musun?' Köhnemiş, arızalanmış birçok darbeye maruz kalmış birçok kez milletin iradesinin sekteye uğradığı bu demokratik parlamenter sistemin devam etmesini istiyor musunuz diyeceğiz." dedi.
 
Mevcut sistemin artık işlemeyecek hale geldiğini anlatan Çalık şöyle devam etti;  "Millet iradesinin tek özne olduğu bir sistemi koyuyoruz. Milletimiz aynı gün hem cumhurbaşkanını aynı zamanda hükümetini hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni seçecek. Millet iradesi direk olarak tecelli edecek. 16 Nisan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi milletimiz tarafından oylanırken en önemli dikkat çekeceğimiz konu şu; milletimiz ilk kez kendini idare edecek hükümetin sistemini belirleyecek.”
 
Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da Türkiye’nin artık sıkıntılı dönemler yaşamaması ve koalisyon dönemlerinin tekrar gelmemesi için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin şart olduğunu belirterek,  Malatya’da geçmiş seçim oranlarına göre daha yüksek bir oranda ‘Evet’ sonucunun çıkacağını beklediklerini ve vatandaşların mutlaka sandığa giderek oy kullanmalarını istedi.
 
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, vatandaşların referandumda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine büyük orada destek vereceğine inandığını ifade etti.
 
Çalık, muhtarlardan gelen talep ve sorunları da dinledi ve sorunlara ilişkin olarak bazı kurum yöneticilerini arayarak, çözülmesini istedi.