Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Hayata Geçecektir

Genel Gündem
951 okunma
24.03.2017

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Milletimiz yakalamış olduğu tarihi fırsatı değerlendirecek ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hayata geçecektir.” dedi.
 
Kilis’te toplantı ve  parti çalışmaları için2 günlük ziyaret gerçekleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık,  Valiliği ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu (SADEFE) iş birliğinde Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezinde "Uluslararası Misafir Sağlığı ve Sosyal Hizmetler" sempozyumuna katıldı. Çalık burada yaptığı konuşma da,  “Misafirperverlik bizim atalarımızdan ve dedelerimizden, insanlığımızdan ve dinimizden kaynaklanır. Biz Türk toplumu olarak her daim çok iyi bir ev sahibi olduk. 3 milyon misafirimizi bugün ağırlayarak ne kadar iyi ev sahipliği yaptığımızı tüm dünyaya gösteriyoruz. BM Kalkınma Fonu Genel Direktörü ve Genel Sekreter Yardımcısı, konteyner kentleri ziyareti sırasında verilen sosyal, sağlık ve eğitim hizmetlerini gördüğün zaman gözleri fal taşı gibi açıldı ve dünyanın en iyi misafir ağırlayan ülkesinin Türkiye olduğunu dile getirdiler. Bu sözleri söylediklerinin üzerinden 4 yıl geçti ve Allah'a hamd olsun misafirlerimizi ilk günkü zarafetle ağırlamaya devam diyoruz. Üstümüze ne düşüyorsa hem devlet olarak hem de millet olarak yapıyoruz." dedi.
 
Çalık, AK Parti Kilis Kadın Kolları tarafından düzenlenen, “Kadınlar Soruyor Programına” da katılarak burada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı. Çalık, “Güçlü Millet-Güçlü Devlet buluşması için 16 Nisan büyük bir fırsattır. Güçlü Türkiye için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi şarttır. Milletimiz yakalamış olduğu tarihi fırsatı değerlendirecek ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hayata geçecektir.” ifadelerini kaydetti.
 
Çalık, Kilis esnafını da ziyaret ederek, referanduma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Çalık, “Türkiye, bölgemizde ve coğrafyamızda yürütülen operasyonlara rağmen dimdik ayakta kalmayı başardı. Hani bir darbe ve işgal girişimine maruz kalan ülkemiz, aynı zamanda terör örgütlerine yönelik mücadelesini de hız kesmeden sürdürdü. Bunun en büyük sebebi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Hükümetimizin uyumlu çalışması ve dayanışmasıdır. Eğer bu dönem Türkiye bir koalisyon hükümeti tarafından yönetilmiş olsaydı, tahmin edilemez kötü sonuçlarla milletimiz ve ülkemiz karşı karşıya kalırdı. Terör örgütleri ve coğrafyamızdaki olaylarla köşeye sıkıştırılmak istenen Türkiye’nin, böyle bir ortamda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçerek güçlü devlet yönetimine ulaşmak istemesi Avrupa’nın tedirginliğine neden oldu. Avrupa ne yaparsa yapsın sandıklarda ‘Evet’ çıkacak ve hasta adam yatağına geri gönderilmek istenen Türkiye’nin yerine bu kez Avrupa hasta yatağına girecektir. 16 Nisan Türkiye için yükselişin, Avrupa için ise düşüşün başlangıcı olacak. Avrupa bu durumun farkında ve  ‘Hayır’ cephesine açık destek vermesinin en büyük sebebi kendi sonlarını görüyor olmalarından kaynaklanıyor. Sandıktan çıkacak olan her ‘Evet’  Avrupa’ya da verilmiş bir cevap olacak.”  ifadelerini kaydetti.
 
Çalık, Kilis programı kapsamında Öncüpınar konteyner kentini ziyaret ederek Suriyelilerle bir araya gelirken, Öncüpınar Sınır Kapısı’nı da ziyaret etti.  Çalık, Kilis Valisi İsmail Çataklı'yı ziyaret ettikten sonra Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara’ya ziyarette bulundu.
 
Çalık, Başbakan Binali Yıldırım’ın referandumdan dolayı gençlere göndermiş olduğu mektupları Kilisli gençlere evlerini ziyaret ederek teslim etti.
 
Çalık, kadınlara yönelik sosyal ve kültürel kursları da ziyaret etti.