Çalık'tan 108 Bin Kadın Esnafa Destek

Genel Gündem
1053 okunma
23.03.2017

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, İstanbul Güzellik Uzmanları, Güzellik Salonu İşletmecileri, Kalıcı Makyajcılar ve Dövmeciler Esnaf Sanatkarlar Odası (İGDESO) Başkanı Ayşe Aydın ile bir araya geldi. Çalık, "Güçlü bir Türkiye için güçlü kadınlar ve aileler istiyoruz" dedi.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, güzellik uzmanlarının haklı mücadelesinde yanlarında olduklarını belirterek, "Yaklaşık 108 bin esnafın geçim kaynağı haline gelmiş bir sektör. Özellikle de ağırlıklı olarak yüz binlerce kadın istihdamının edildiği bir sektörün dünyadaki uygulamalara aykırı bir şekilde epilasyon haklarının elinden alınmasını şahsım adına kabul edilebilir bulmuyorum’’ diye konuştu.
 
İGDESO’yu ziyaret ederek güzellik salonlarının kapatılması gündeme geldiğinden bu yana olağanüstü çaba sarf edip güzellik uzmanları ve kuruluşların yanında olan Başkan Ayşe Aydın ile görüşen Öznur Çalık, güzel hanımlar ile olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
 
Sektörde yüz binlerce kadın istihdamını destekleyen kadın işletmecilerin yanında olduğu söyleyen Çalık, şunları kaydetti: "Kadınlarımızın iş dünyasında faaliyet gösteriyor olması, hem üreten hem de çalışan olması bizim için çok önemli. Kadının üreten olması için kadınlarımıza, kadın esnafımıza çok önemli destekler verdik. Anayasanın 10. maddesinde, kadına yönelik yaptığımız her türlü çalışma anayasanın eşitlik ilkesine aykırı değildir dedik. O yüzden de KOSGEB desteklerimizi de esnafımıza verdiğimiz desteklerden de kadınlarımıza daha güçlü ve yürekli destekler verdik.’’
 
Öznur Çalık şöyle devam etti: "Yaşamış oldukları sorunu bize taşıdılar. Güzellik uzmanlarının yapacağı çalışmalarda yetkilendirilmesi çok önemli bir adımdı. Bu konu 108 bin güzellik uzmanı esnafımızı ilgilendiriyor, 108 bin kadın esnafımızı ilgilendiren bu karar çok önemliydi. Bilimsel kurulun almış olduğu karar sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ’Bu sorunu çözün’ demesi ile kıymetli Sağlık Bakanımız ve İçişleri Bakanımızın destekleri ile bunu cevval, güçlü kadın esnaflarımızla güzellik uzmanlarımızla birlikte çözüme kavuşturmanın gururunu yaşıyoruz."