Çalık: Güçlü Bir Türkiye İçin Güçlü Kadınlar ve Aileler İstiyoruz

Genel Gündem
1010 okunma
9.03.2017

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Güçlü bir Türkiye için güçlü kadınlar ve aileler istiyoruz." dedi.
 
Çalık, Üsküdar'da bulunan Güzellik Uzmanları, Güzellik Salonu İşletmecileri, Kalıcı Makyajcılar ve Dövmeciler Esnaf Sanatkarlar Odasını ziyaret etti. Oda Başkanı Ayşe Aydın ve üyeleri ile görüşen Çalık, güzel hanımlarla olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
 
Kadınların, Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Çalık, "Kadınlarımızın iş dünyasında faaliyet gösteriyor olması, hem üreten hem çalışan olması bizim için çok önemli. Kadının üreten olması için kadınlarımıza, kadın esnaflarımıza çok önemli destekler verdik. Anayasanın 10. maddesinde, kadına yönelik yaptığımız her türlü çalışma anayasanın eşitlik ilkesine aykırı değildir dedik. O yüzden de KOSGEB desteklerimizi de esnafımıza verdiğimiz desteklerden de kadınlarımıza daha güçlü ve yürekli destekler verdik." diye konuştu.
 
Oda Başkanı Aydın ve yönetim kurulu üyelerinin kendilerini ziyaret ettiğini anımsatan Çalık, şunları kaydetti:
 
"Yaşamış oldukları sorunu bize taşıdılar. Güzellik uzmanlarının yapacak olduğu çalışmalarda yetkilendirilmesi çok önemli bir adımdı. Bu konu 100 bin güzellik uzmanı esnafımızı ilgilendiriyor, 100 bin kadın esnafımızı ilgilendiren bu karar çok önemliydi. Bilimsel kurulun almış olduğu karar sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bu sorunu çözün' demesiyle kıymetli Sağlık Bakanımızın ve İçişleri Bakanımızın destekleriyle, cevval, bunu güçlü kadın esnaflarımızla güzellik uzmanlarımızla birlikte çözüme kavuşturmanın gururunu yaşıyoruz.
 
Biz güçlü bir Türkiye istiyoruz. Güçlü bir Türkiye için güçlü kadınlar ve aileler istiyoruz. Bu vesileyle kadınlarımızın güçlü olması için ekonominin güçlü olmasına ihtiyacı var. Üreten kadınlarımız daha güçlü olmak için, 16 Nisan'da güzellik uzmanları ne diyor? 'Evet' diyorlar. İnşallah 16 Nisan'da bütün kadınlarımız Türkiye'de daha güçlü yarınlar için çocuklarımız için kararımız ne? Kararımız 'Evet.'"
 
Çalık, konuşmasının ardından güzellik uzmanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.