Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle Daha Güçlü Sosyal Politikalar

Genel Gündem
907 okunma
2.02.2017

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Öznur Çalık, güçlü sosyal politikalar için cumhurbaşkanlığı sisteminin gerekli ve şart olduğunu belirterek, "Ülkemiz 15 yılda sosyal politikalar alanlarında çok önemli reformlar yaptı. Bu kazanımları korumak, sürdürmek için; siyasi ve ekonomik istikrar olmazsa olmazımız. Bunun için güçlü bir Türkiye'ye ihtiyacımız var." diye konuştu.
 
Genişletilmiş İl Sosyal Politikalar Başkanları Toplantısı, AK Parti Genel Merkezi’nde yapıldı. Başkan Çalık, Türkiye’nin 81 ilinden Ankara’ya gelen İl Ana Kademe, Kadın, Gençlik Sosyal Politikalar Birim Başkanları ile EKM VE YKM Başkanlarına yeni kitap ve kitapçıkların tanıtımı, birimin çalışmaları ile Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgiler verdi.
 
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Çalık; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın öncülüğünde çok önemli yeniliklere imza atıldığını, ulaşımda, altyapıda, ekonomide, şehircilikte, milli savunmada, sanayide, tarımda, enerjide, sağlıkta, güvenlikte, eğitimde yatırımlar yapıldığını ve sosyal hizmetler başta olmak üzere her alanda Türkiye’yi yüksek insani gelişmişlik seviyesine çıkarttıklarını ifade etti.  Bu kazanımları korumak, sürdürmek için siyasi ve ekonomik istikrar olmazsa olmazımız diyen Çalık;  2023, 2053, 2071 vizyonu için güçlü devlet, güçlü ekonomi, güçlü sosyal politikalar üçlüsünün halk oylaması sürecine gireceğini belirtti.
 
Genel Başkan Yardımcıları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Tanıtım ve Medya Başkanı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya toplantıya katılarak sunum gerçekleştirdi. Sosyal Politikalar Başkan Yardımcıları da yeni kitaplar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
 
"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi daha güçlü sosyal politikalar demek"
 
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin önemine dikkat çeken Başkan Çalık, ‘’daha güvenli yarınlar, güçlü yönetim, güçlü millet, güçlü devlet demek, daha güçlü sosyal politikalar demektir. Bunun için halk oylamasında evet diyeceğiz" şeklinde konuştu.