Terör Örgütlerinin Adları Farklı, Soyisimleri Aynı

Genel Gündem
1009 okunma
2.01.2017

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Terörün, teröristin adının farklı, soyadının aynı olduğunu bütün dünyanın bilmesi gerektiğini söylüyorum. Ön adı PKK olur, DEAŞ olur, PYD olur, FETÖ olur ama soyisimlerinin hepsinin aynı olduğunu herkesin bilmesi gerekir.” dedi.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Kültür ve Turizm Müdürlüğünü ziyaret etti. Çalık, ziyaretten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.
 
Çalık, “Terörün, teröristin adının farklı, soyadının aynı olduğunu bütün dünyanın bilmesi gerektiğini söylüyorum. Ön adı PKK olur, DEAŞ olur, PYD olur, FETÖ olur ama soyisimlerinin hepsinin aynı olduğunu herkesin bilmesi gerekir. Onlar kalleş vatan hainleridir, onlar hain oğlu hain vatan hainleridir. Soyisimleri aynı, aynı bağlardan, aynı yerden besleniyorlar. Ve bir tek hedefler ivar, ülkenin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine dinamik koymak. Türkiye dünyanın parlayan yıldızı halinde ekonomik gelişmeleri ile birlikte çok önemli bir ülke haline geliyorken 15 yıllık sürece baktığımızda terör örgütlerine ve onların üst akıllarının Türkiye üzerindeki oynamış oldukları oyunları biliyor ve görüyoruz. Bu vesileyle de terör örgütlerinin isimlerini hiçbir şekilde ayırt etmeksizin hepsiyle sona kadar mücadele edeceğimizi bilmenizi isteriz.” Dedi.
 
Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili olarak ise Çalık şu şekilde konuştu; “Bizim Fırat Kalkanı Operasyonuna sözde de olsa destek veriyor görüntüleri bizim özellikle uygulamak istediğimiz politikalara engel değil. Biz özellikle burada bir güvenli bölge oluşturulması konusunda çok ciddi destek istedik geçmiş dönemde. Ama bu güvenli bölgeyi eğer koalisyon güçleri oluşturmayı beceremedilerse şayet biz kendi imkanlarımızla Fırat Kalkanı Operasyonumuz  başta olmak üzere bu güvenli bölgenin oluşturulması için 911 kilometrelik sınırımızın temizlenmesi ve orada var olan başta DEAŞ olmak üzere bütün terör örgütleriyle mücadelemiz konusunda sonuna kadar devam edeceğiz. Biz sözde değil bilerek özde terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Biz Türkiye olarak dünyanın ve Ortadoğu’nun barışı için üstümüze düşeni yapıyoruz. Diğer koalisyon güçlerinin de bunu yapması gerekiyor.”
 
İncirlik üstünün kapatılıp kapatılmaması iddiası ile ilgili soruya verdiği yanıtta ise çalık şunları söyledi, “Bununla alakalı herhangi şuanda bir kanaat söz konusu değil. Amerika bizim bugüne kadar müttefiklerimiz, stratejik müttefiklerimizden biridir. Ama bizim yapmış olduğumuz terör örgütleriyle vermiş olduğumuz mücadelede yeteri derecede desteği gördük mü? Görmediğimizi çok net ifade etmemiz gerekir. Bunu Avrupa Birliği için de Amerika için de Müslüman coğrafyası içindeki ülkeler
 
için de söyleyebiliriz. Terör örgütlerinin hiç biriyle bizim mücadele ettiğimiz kadar mücadele etmediler ve terör örgütlerinin kimisini hiç tanımadılar. Türkiye’nin terörle mücadelesinde bu konuda yalnız bırakılmış olması amaçlarının ne olduğunu bizim görmemize vesile oluyor. Dolayısıyla biz ne olduğunun farkındayız ama şu anda her hangi bir  incirlikle alakalı bir görüşme söz konusu değil.”