Çalık'tan 29 Ekim Mesajı

Genel Gündem
1169 okunma
28.10.2016

Kurtuluş Savaşı’nda milletimizin göstermiş olduğu kahramanlık ve cesaret örneği ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bugün 93. kuruluş yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.
 
Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla büyük fedakarlıkla inşa ettiğimiz cumhuriyetimiz; demokrasimizin, çağdaşlığın ve uhuvvet anlayışımızın en temel taşıdır. Hep birlikte havasını teneffüs ettiğimiz Anadolu topraklarının ilelebet gerçek sahiplerinde kalacağına inancımız tamdır. Her bir karışı şehit kanıyla sulanan bu topraklar, milletimizin bağımsızlık ve bütünlüğünü daima bir tutan yegane değerimizdir. Biliyoruz ki bu toprakları bize vatan kılan, aziz şehitlerimizin ebedi istirahatgahlarıdır.
 
Türkiye, 15 Temmuz’da büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Cumhuriyetin arkasına saklanan şer odakları; milleti sırtından, cumhuriyeti ve demokrasiyi de kalbinden hançerlemeye cüret etti. Milli Mücadele’de ecdadın göstermiş olduğu kahramanlık, 15 Temmuz’da bir kez daha tekerrür etti. Ülkemizin istiklal ve istikbaline, milletimizin menfaatlerine yerleştirilmeye çalışılan dinamit, yine milletin öngörüsü ve dünyada eşi benzeri görülmemiş cesaret timsaliyle hainlerin elinde patlatıldı. İkinci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesinin yaşandığı bu cefakar topraklarda milletimiz bir kez daha düşmana ve hainlere geçit vermedi. Cumhuriyet tarihimize kara bir leke olarak geçen bu girişimin bir daha yaşanmaması adına demokrasimize her zamankinden daha çok sahip çıkmanın vaktidir.
 
Bugün bir milletin küllerinden dirildiği gündür, bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin payidar kalacağına, milletin imzasını attığı gündür. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında 2023 mefkuresine büyük bir azim ve kararlılıkla ilerlediğimiz bu günlerde, ülkemize ateşten gömlek giydirmeye çalışanlar bilmelidirler ki Türkiye hedefine emin adımlarla yürümektedir, ülkemizin büyümesine ve gelişmesine asla engel olamayacaklardır.
 
Bu duygu ve düşüncelerimle Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere; kahraman silah arkadaşlarına, vatanımızı düşmandan kurtarmak adına, hiçbir tereddüt göstermeden canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve gazilerimize bir kez daha sonsuz minnet, saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Ebediyen var olacak Cumhuriyetimizin 93. Kuruluş Yıldönümünü kutluyorum.