Başkan Çalık'ın 21 Ekim Gazeteciler Bayramı'na İlişkin Mesajı

Genel Gündem
970 okunma
21.10.2016

Gazetecilik en kutsal mesleklerin başında gelmektedir. Kimi zaman ölümle yaşam arasındaki ince bir çizgide, kimi zaman da zorlu şartlar altında kalem oynatmak, deklanşöre basmak, kamera ve mikrofonu sımsıkı kavramak özveri ve feragat gerektirir.
 
Kamuoyunu bilgilendirmek adına, hızlı ve tarafsız, ilkeli ve doğru yayıncılık anlayışıyla; ülkemizde ve dünyada neler olup bittiğini halka aktararak insanların bilgilenmesini sağlayan gazeteciler, bir nevi toplumun gözü kulağı niteliğindedir. Demokrasinin vazgeçilmez bir ilkesi olan basının; vatanımızın bekası, milletimizin menfaatleri doğrultusunda gerçekleştirdiği fedakar çalışmaları takdire şayandır.
 
15 Temmuz gecesi; ülkemizi ele geçirmeye kalkan karanlık şer odağı FETÖ ve asker üniforması altındaki katillerin başarısız olmasındaki en büyük etkenlerden biri basınımızdı. O karanlık gecede büyük bir rol üstlenen medyamız olması gerektiği gibi, tavrını milli irade ve demokrasiden yana kullanarak hainlerin püskürtülmesinde önemli bir rol oynadı. Yerli, bağımsız ve milli bir duruş sergileyen basın mensuplarımız; Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın çağrılarını millete ulaştırarak, halkın Kurtuluş Mücadelesi’ni başlatmasına vesile oldu. Vatandaşlarımızın, hain darbe girişimine karşı refleks oluşturmasının önünü açan Başkomutanımızın ifadelerini milletin yüreğine ve vicdanına yazan basın mensuplarımız, bu önemli ve bir o kadar da kutsal olan görevi ifa ettiklerinden dolayı onlara bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.
 
Milletin haber alma hakkı için cefakar, fedakar ve meşakkatli bir tutumla, gece gündüz çalışan, demokrasinin yanında saf tutan,millet için kalem oynatan tüm basın mensuplarımızı tebrik ediyorum.
 
Bu duygu ve düşüncelerimle, 21 Ekim Gazeteciler Bayramı’nı kutlar, tüm gazetecilerimize görevlerinde başarılar dilerim…