Yüreklerimizdeki Engelin Kaldırılmasını Canı Gönülden Diliyorum

Genel Gündem
972 okunma
16.10.2016

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Sosyal Politikalar Birimi Engelliler Koordinasyon Merkezi tarafından "15 Ekim Beyaz Baston Görme Engelliler Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, görme ve işitme engelli vatandaşlarla bir araya geldi.
 
Programda Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının katkılarıyla da sesli betimlemeli hale getirilen 15 Temmuz videosu da ilk kez gösterildi.
 
Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, programda hükümetin engellilerle ilgili çalışmalarını anlattı. İstanbul'da 39 ilçedeki engelli vatandaşların bir araya geldiği programda yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Çalık, beyaz bastonun hikayesiyle ilgili bilgi verdi.
 
Çalık, "Yüreklerimizdeki engelin kaldırılmasını canı gönülden diliyorum. Biz tohumları toprağa, engellileri topluma emanet ediyoruz. Bundan 14 yıl önce AK Parti iktidara geldiği günde, eski Türkiye'deki engellilerimizle ilgili anne ve babalarınıza durumu sorduğunuzda, evlerinden çıkarmakta ve sokaklarda dolaşmaktan imtina ettikleri evlatlarını bugün, engellileri bizim gururumuz ve başımızın tacı dedirttiler." diye konuştu.