Pakistan Halkı O Gece Türkiye İçin Çok Dua Etti

Genel Gündem
990 okunma
14.10.2016

Pakistan Cemaat-i İslam Partisi ve ülkenin bazı sivil toplum kuruluşları AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Öznur Çalık’ı makamında ziyaret etti.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, bugün makamında Pakistanlı siyasetçi ve akademisyenleri ağırladı. Toplantı salonunda gerçekleştirilen görüşmede Pakistan Heyeti, AK Parti Genel Merkezi’nde bulunmaktan ve Başkan Çalık’la buluşmaktan onur duyduklarını ifade etti.
 
‘Liderimiz Erdoğan destanın yazılmasında öncü oldu’
 
Suriye Meselesi,15 Temmuz Darbe Girişimi ve iki ülkenin sosyal politikalarının ele alındığı görüşmede heyet; Türkiye’nin maruz kaldığı darbe girişimine ilişkin Çalık’a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 15 Temmuz’da milletin iradesinin galip geldiğini belirten Başkan Çalık; ‘’O gece Vatanın yerli ve milli kurumları bombalandı. Türkiye çok zorlu bir süreç yaşadı. Türkiye Fethullah terörüyle karşı karşıya kaldı. Ama milletimiz bu teröristleri püskürtmek için canını hiçe sayıp mücadele etti. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan o gece milleti meydanlara çağırarak, demokrasi adına kahramanlık destanının yazılmasında öncü oldu.’’ diye konuştu.
 
‘‘Pakistan kendi ülkelerindeki FETÖ yapılanmasıyla mücadele etmeli’’
 
O karanlık gece yaşananlara ilişkin tavrını Türkiye’den yana koyan, desteğini esirgemeyen kardeş ülkelerimize teşekkür ederim diyen Çalık, heyete önemli bir ricada bulundu. Çalık; Pakistan’daki FETÖ yapılanmasıyla ilgili olarak mücadele edilmesi gerektiğini belirtti. Pakistan Cemaat-i İslam Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Rashid Naseem ise: ‘’Halkımız Türkiye’ye karşı büyük bir sevgi besliyor. 15 Temmuz gecesi Pakistan Türkiye için çok dua etti. Farklı siyasi görüşten birçok vatandaşımız da Türkiye’ye desteklerini sunmak için geldi.’ dedi.
 
Türkiye’nin sosyal politika alanındaki gelişmeler hakkında heyete bilgi veren Başkan Çalık; son 15 yılda önemli yol katettiklerini ifade etti. 2002’de 1 Milyar 376 Milyon TL olan sosyal politikalara harcanan rakamın, 2016’da 30 Milyar TL’ye çıktığının altını çizdi. Türkiye’de kadın temsil oranının ise son 15 yıldır hızla ilerlediğini belirten Çalık: ’’ 15 Yıl önce parlamentoda kadın temsil oranı % 4’ten % 15’e çıktı’’ dedi. Farklı birçok meslek grubunda da kadın istihdamına ilişkin büyük artış yaşandığını ifade eden Başkan Çalık; özellikle kadın akademisyen oranları %40 oranında. Kadınlarımızın istihdama katılması için birçok yasal düzenleme yaptık ama yetmez. Kadınlarımızı iş hayatına kazandırmak için daha da çalışacağız’ ifadelerini kullandı.