Çalık'tan 1 Ekim Yaşlılar Günü Mesajı

Genel Gündem
1587 okunma
30.09.2016

Bir insanın yaşanmışlıklarıyla kök saldığı çınarlarımız, geleceğimizdeki tecrübe misalleridir. Hayatın bir kanun olarak ifa ettiği döngü olan bebeklik, çocukluk, gençlik, yetişkinlik gibi yaşlılık da her insanın mutlaka o durağa uğrayacağı bir yolculuğudur.
 
İnsanlar için farklı ve önem arz eden yaşlılık, hayatın özel, bir o kadar da değerli dönemidir. Bir bebeğin dudaklarından dökülen ilk kelimelerin ebeveynlere verdiği mutlulukla, torun sevgisi yaşamanın mutluluğu hayatın paha biçilemeyen değerleridir. Yaşam emektarları; dünümüz ve yarınlarımız arasında köprü kuran, kültürümüzü ve maneviyatımızı geleceğe taşıyan varlıklarımızdır. Yaşlılık itibar gerektirir, saygı ister. Elleri; yıllarca dokundukları hayata karşı kırışmış, saçlarına ak düşmüş, yüz çizgileri kalınlaşmış insanlarımızı toplumla bütünleştirmek gerekmektedir. Onları daha aktif ve yaşama bağlı kılmak, en temel görevlerden biridir. Geçmiş ile geleceğe gönül ve nesil köprüsü kurduğumuz çınarlarımız sayesinde bugün, istikbalimize yön veriyoruz.  Onların hayat tecrübeleri, sonrakilerin önündeki karanlığı aydınlatan ışıktır. Onların aydınlattığı yolda, milletimizin azim ve kararlı duruşuyla hedefimize durmadan yürüyoruz.
 
15 Temmuz’da bir nesli yok etmeye kalkan hainlere karşı özellikle ihtiyar vatandaşlarımızın da göstermiş olduğu büyük kahramanlık ve cesaret timsali takdire şayandır. Ömürlerinin belki de sonbaharlarını yaşayan kahraman dedeler ve nenelerimiz canları pahasına vatanın müdafaası için sokağa dökülmeleri, evlatlarımızın vatanının istikbali için geleceğe daha emin ve dikkatli bir şekilde bakmalarına vesile olmuştur.
 
Çınarlarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, kişi kurum ve devlet olarak öncelikli görevimizdir. Ak Parti Hükümetlerince uygulamaya konulan evde bakım hizmetleri, hayat emektarlarımız için büyük bir öneme sahip uygulamadır. Bu hizmetle onlara bakım ihtiyaçları sunmak, yaşam kalitelerini daha da arttırmaktır. Aynı zamanda partimiz, sözkonusu vatandaşlarımıza karşı gösterdiği ilgi ve ihtimam anlayışı vesilesiyle Ak Parti İl ve İlçe Teşkilatları’nda Yaşlılar Koordinasyon Merkezlerimiz 65 yaş üstü kişiler için çalışmalar yürütmektedir.
 
Bu vesileyle büyüklerimize hak ettiği saygı ve sevgiyi göstermek, onların dert ve sevinçlerini paylaşmak, yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmalarla gönüllerinde taht kurmak bizlerin önemli vazifelerinden biridir. Yaşlılık empati gerektirir. Çünkü bugün filizlenen çınarlar, yarının derinliklere doğru kök salacaktır.                                                             
 
Bu duygu ve düşüncelerimle 1 Ekim Yaşlılar Günü’nü kutluyor; tüm büyüklerimizin ellerinden öpüyor, onlara sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyorum.