Ülkemiz Kuşatma Altına Alınmak İsteniyor

Genel Gündem
1283 okunma
22.08.2016

Emniyet Müdürlüğü'ne PKK'lı teröristler tarafından bombalı araçla düzenlenen intihar saldırısı nedeniyle Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Ak Parti Malatya İl yönetiminden oluşan bir heyetle Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu'na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Türkiye'nin zorlu bir dönemden geçtiğini belirten Çalık, "Ülkemiz çok sayıda terör örgütü tarafından kuşatma altına alınmak istenmektedir. Kardeşliğimizi kimse bozamayacak" dedi.
 
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ak Parti Malatya il yönetiminden oluşan bir heyetle birlikte geldikleri kentte Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ve Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile birlikte Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu'na bir geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Türkiye'nin zorlu bur süreçten geçtiğine dikkati çeken Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Olayın ardından Sayın Başbakanımız Elazığ'a gelmiş ve ilgili bakanlarla birlikte incelemelerde bulunmuştur. Türkiye zor bir dönemden geçmektedir. Ülkemiz çok sayıda terör örgütü tarafından kuşatma altına alınmak istenmektedir. Bu saldırılardan biri de maalesef teröre geçit vermeyen yapısı ilke bilinen Elazığ'a yapılmıştır. Elazığ teröre karşı hep dimdik durmuş ve bundan sonra da duracaktır. Elazığ halkı 15 Temmuz'da başlayan demokrasi nöbetlerinde de ülkesine ve bayrağına sahip çıkmıştır. Bir kez daha yaralılarımıza geçmiş olsun diyorum, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu arada bir defa daha ifade edeyim ki Malatya ve Elazığ kardeş iki şehirdir ve bu kardeşliği kimse asla bozamayacaktır" dedi.
 
‘ELAZIĞ TERÖRE DESTEK VERMEYEN BİR ŞEHİRDİR’
 
Elazığ Valisi  Murat Zorluoğlu ise heyete teşekkür ederek, "Bu zor günlerde Malatya'nın desteğini biz arkamızda hissettik. Sayın Gümrük ve Ticaret Bakanımızın ilk andan itibaren ilgisi, Malatyalı hemşerilerimizin kan bağışına gösterdikleri alaka ve bugün de bu heyetin bizleri ziyaretleri bu desteğin birer göstergesidir.  Malatya ve Elazığ arasında var olan tatlı rekabet zor zamanlarda kardeşliğe ve dayanışmaya dönüşmektedir. Yaşanan bu terör hadisesinde de iki şehir arasında güzel bir dayanışma ortaya konulmuştur. Elazığ tarihinde görmediği büyük bir saldırı ile karşı karşıya kalmıştır. Elazığ PKK terör örgütüne asla ve kata destek olmayan ve toplumsal taban bulamadığı şehirlerden biridir. Teröre karşı daima devletinin yanında kale gibi durmuş bir şehirdir. Bir diğer yönü ise farklı toplumsal ve inanç kesimleri uzun yıllardan beri Elazığ'da iyi ilişkiler, dostluklar ve komşuluklar içerisinde yaşamaktadır. Elazığ'ın bu iki özelliğini kaybetmeden devam etmesini sağlayacağız. Bu terör hadisesi Elazığ'ı yıkamaz. Bu münferit bir hadise olarak terör örgütünün kara tarihinde yer alacak bir saldırıdır. Bir daha Elazığ'da böyle bir hadisenin yaşanmaması için de gerek Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hükümetimiz ve sivil toplum örgütlerimiz ve gerek bizler teyakkuz halindeyiz. Dün de teröre karşı çok büyük katılımlı bir miting gerçekleştirildi. Elazığ tek ses ve tek yürek olarak buradan terör örgütüne geçit olmayacağını haykırmıştır. Tekraren Sayın Çalık'a ve Malatya'dan gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum, destekleriniz bizler için çok önemlidir" dedi.