Miraç Kandili Basın Mesajı

Genel Gündem
1479 okunma
12.4.2018

Mübarek üç ayların ilki olan Recep Ayı’nın 27. gecesini idrak ettiğimiz Miraç Kandili ilahi lütuf ve bereketler barındıran, hikmetlerle dolu müstesna bir gecedir. Böyle mübarek gün ve gecelerin kutsiyeti; paylaşmayı, merhameti, adaleti ve iyiliği yüceltmek adına bize rehber olmalıdır.  
 
Miraç Gecesinde Peygamber Efendimiz,  Allah-u Teala ile görüşmeye nail olmuş, O’na şirk koşmayanların affedileceğinin müjdesi verilmiş, beş vakit namaz emrolunmuştur. Öyle ki her namazımızı Rabb’in huzuruna çıktığımızı bilerek kılmalı, iki vakit arasında geçen zamanda ise bu bilinç ile hareket etmeliyiz.
 
Günahlardan arınmayı umduğumuz bu mübarek gecenin başta Miraç mucizesinin gerçekleştiği Mescid-i Aksa ve Filistin Coğrafyası olmak üzere tüm İslam Coğrafyasında yaşanan zulümlerin biran evvel son bulmasına vesile olmasını diliyorum.
 
Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam Âleminin Mübarek Miraç Kandili’ni tebrik ediyorum. Miraç’ın İslam aleminin birlik ve beraberliğine; aziz milletimizin ve tüm insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.
 
Öznur Çalık
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı
Sosyal Politikalar Başkanı