Çalıktan Hemşehri Dernekleri Platformu'na Ziyaret

Yerel Gündem
920 okunma
28.04.2016

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır  Malatya’da yeni oluşturulan Hemşehri Dernekleri Platformu’nu ziyaret ettiler.
 
Malatya hemşehri Dernekleri Platformu ziyaretinde konuşan Malatya Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı Cengiz Tekeş, Malatya’daki 16 ayrı hemşehri derneğinin bir araya gelmesi ile platformunun oluşturulduğunu söyleyerek, Malatya için birlik ve beraberlik içinde olduklarını söyledi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Malatya’da yaşayanlar Malatya ile özdeşleşiyorlar. Çok güzel. Dolayısıyla yaşantısı, kültürü, geleneği, göreneği Malatya ile uyumlu. Aldığımız göç, terörden kaçmış göç. Farklı illere gittiğimizde bunu göremiyorsunuz. Bir Adana ve Mersin gibi değiliz. Malatya’da yaşayanları biz farlı olarak bakamayız. Ne ilçelerimizi, ne beldelerimizi, nede mahallelerimizi ayırt edebiliriz. Bizim birlik ve beraberliğimiz, şehre sahiplenmemiz, kent aidiyet çok önemli. Bizim etrafında toplanmamız gereken temel yapılar var; inanç birliği, vatan birliği, bayrak birliği, geleneğe ve geçmişe sahip çıkmak. Sivilleşmek, örgütleşmek bunlar güzel şeyler. Derneklerin bir çatı altında toplanması da farklı bir güzellik.  Bizler bu birliktelikten mutlu oluyoruz. Toplumsal olaylara da sahip çıkmak gerekiyor, zaman zaman bilinçli olmak gerekiyor” dedi.
 
 AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Türkiye ile ilgili olarak oluşturulan maalesef çok ciddi bir algı operasyonu var. Bu algı operasyonunun karşısında durabilmemiz içinde bizim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmamız gerekiyor. Şuanda karşı karşıya kaldığımız çok ciddi bir terör sorunu var, teröristlerle mücadelemiz var. Bu konuda birliğimiz ve beraberliğimiz çok önemli. Hep beraber kendi doğduğumuz şehri unutmayacağız., doyduğumuz şehride unutmayacağız. İkisi de bizim için çok önemli ve çok kıymetli.  Türkiye’nin birliğine ve dirliğine dinamit koymak isteyen insanların karşısında çok ciddi bir duvar oluşturacağız” diye konuştu.
 
Milletvekili Çalık, “Malatya verilen mücadelede en önemli birlik içerisinde olan iller arasındaydı.  Bu birlikte hepinizin ayrı ayrı katkısı var. Hepinizin sorunlarını ayrı ayrı dinleyebileceğimiz ve ortak sorun varsa da onu çözebileceğimiz bir platform olmuş. Bu birliği sağlayan siz kardeşlerime teşekkür ediyorum. Üzerimize ne düşerse beraberce yol arkadaşlığı etmeye hazırız” dedi.