Çalık: Allah Göz Vermiş, Göremiyorsan Hiçbir Şey Söyleyemiyorum

Yerel Gündem
942 okunma
26.02.2016

Çalık, TBMM’de Ağbaba’nın konuşmasına cevap verdi: “Allah göz vermiş, göremiyorsan hiçbir şey söyleyemiyorum”
 
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık,  TBMM’de CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın yaptığı konuşmaya cevap vererek, “Malatya’yla ilgili olarak yapılan yatırımları, maalesef, hiç görmeden, bilmeden, orada yaşamadığı için , sürekli Türkiye’nin her yerinde dolaşıyor ama Malatya’da yaşamıyor, Meclise gelip sadece şov yapıyor” dedi.
 
“GELİP MECLİS’TE ŞOV YAPIYOR”
 
TBMM Genel Kurulu’nda CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın konuşurken sataşması üzerine söz alan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Şimdiye kadar Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü Malatya’yla ilgili olarak yapılan yatırımları, maalesef, hiç görmeden, bilmeden, orada yaşamadığı için -sürekli Türkiye’nin her yerinde dolaşıyor ama Malatya’da yaşamıyor, Meclise gelip sadece şov yapıyor” dedi.
 
“Malatya’yla alakalı biz on üç yılda 15,1 katrilyonluk yatırım yaptık” diyen Çalık, “Veli kardeşim, hiç sana sataşmayacağım, sen merak etme. 15,1 Malatya’ya biz yatırım yaptık. Yapılan yatırımları, Allah göz vermiş, göremiyorsan hiçbir şey söyleyemiyorum; dil vermiş, konuşamıyorsan hiçbir şey söyleyemiyorum; kulak vermiş, duyamıyorsan hiçbir şey söylemiyorum. Şimdi, bak, 15,1 katrilyonluk yatırımı görmek için göz lazım, bu bir” ifadelerini kaydetti.
 
“SEN AYAKTA UYUYORSUN VELİ KARDEŞİM”
 
Malatya-Adıyaman karayolu üzerinde il sınırı tabelasının değiştirildiği iddiası ile ilgili olarak ise Çalık, “İkincisi, tabelayla alakalı, sen tabela konusunu buraya getirene kadar, Meclisin gündemini boş yere meşgul edene kadar biz o tabelayı oradan kaldırdık, sen ayakta uyuyorsun Veli kardeşim. Tabela oradan kalktı. Tapu Kadastronun yanlışı yüzünden oraya konmuştu, biz müdahale ettik, Valiyle, Karayollarıyla görüştük, tabela oradan kalktı, eski yerine de konuyor, sen merak etme! Malatya’nın da Türkiye’nin de sahibi var, AK Parti her yere de sahip çıkıyor, sen hiç merak etme” dedi.
 
“AĞBABA ADAY OLDUKCA BİZİM OYLARIMIZ MALATYA’DA ARTIYOR”
 
Milletvekili Çalık şöyle devam etti, “Arkadaşlar, bir konu hakkında da sizi bilgilendirmek istiyorum. Malatya on bir yıldır AK PARTİ’ye çok büyük destek verdi ve var olduğu 11 seçimde de çok büyük destek verdi. Son seçimde AK Parti olarak biz yüzde 68 oy aldık, CHP yüzde 15,3. Ama ben bir şey söylemek istiyorum: Veli Bey, kıymetli kardeşim, 2007 yılında il başkanlığı yapamadı, başka bir arkadaşımıza görevi devretti. Sonrasında, hatırlarsınız, Allah rahmet eylesin, “Mevlüt Aslanoğlu” diye bir ağabeyimiz vardı. Mevlüt ağabeyin döneminde Cumhuriyet Halk Partisinin Malatya’daki oy oranı 2007’de yüzde 20’ydi, sonra 2011’de Veli Ağbaba aday oldu, CHP’nin oy oranı yüzde 18’e düştü…2015’te aday oldu, yüzde 15’e düştü. Allah Veli’yi başımızdan eksik etmesin. Biz onun sayesinde AK Parti olarak her geçen gün oylarımızı artırıyoruz ve biz, başka bir şey söyleyeyim, anket yaptırıyoruz arkadaşlar. Kafadan olma, genel merkezden dolma milletvekillerini listeleyip de Malatya’ya göndermiyoruz. Kendisinin yaptırdığı ankette Malatya’nın en çok milletvekili olmasını istediği isim kim çıkmış, kendisi çıksın açıklasın. Bana kendisi ismi verdi. Kendi yaptırdığı ankette Malatyalı hemşerilerimizin kimin milletvekili olmasını istediğini Veli kardeşim bana kendisi söyledi. Ben söylemeyeceğim. Ben söylemeyeceğim, kendisi çıksın söylesin. Ben bu vesileyle Malatya’ya hizmetleri için bütün AK parti’li milletvekili arkadaşlarıma gelmiş geçmiş bütün bakanlarıma, Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma teşekkür ediyorum.”
 
“AĞBABA YONCALI BARAJININ YERİNİ BİLMİYOR”
 
Ağbaba’nın yatırımlarla ilgili ifadelerine de cevap veren Çalık, “Arkadaşlar, bahsedilen barajlar… Biz vefa sahibiyiz, rahmetli Turgut Özal’ın ismini barajlarla anıyoruz. Recai Kutan, Allah sağlık versin, barajlarla anıyoruz ve bahsedilen, yıllarca “Yoncalı Barajı” denilen bir baraj vardı, iz kapsamındaydı. Arkadaşımız yerini belki bilmiyor ama biz gittik, o Yoncalı Barajı’nın yerinde inceleme yaptık, müteahhitlerimizin çalışması için birebir takip yaptık. Yoncalı Barajı’mız, Allah nasip ederse, bütün o Arguvan Ovası’nı çok net bir şekilde sulayacak. Biz ulaştırmada tam 2,5 milyar, katrilyonluk yatırımı Malatya’ya kazandırdık ve ‘Malatya’yı sağlık turizminin başkenti yapacağız.’ dedik. Malatya’ya dünyada olmayan bir merkezi kazandırdık, Karaciğer Nakli Enstitüsü tam 100 milyona mal oldu ve bırakın Türkiye’yi, dünyada yok. Karaciğer Nakli Enstitüsü bizim için çok büyük başarıdır” diye konuştu.