Yediği fıstık parçasının akciğerine yapışması sonucu nefessiz kalan ve beyin felci geçiren 21 aylık Ömer Baran Yel'in Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki (GATA) tedavisine başlandı.
Babasının sosyal medyada "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve siyasiler sesimi duysun, onların gücü oğlumu GATA'ya göndermeye yeter. Evladımı Ankara'da tedavi ettirsinler, başka bir şey istemem" şeklindeki yardım çağrısı, AK Parti tarafından duyuldu.
AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Ömer bebeğin GATA'da tedavi edilebilmesi için girişimde bulundu ve bebek GATA'ya getirildi. Pazartesi günü GATA'ya yatışı gerçekleşen Ömer Baran'ın tedavisine başlandı.
Çalık, GATA'da tedavisine başlanan Ömer bebek ve ailesine moral ziyareti gerçekleştirdi ve sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.
"Ömer Baran, hepimizin evladı"
Ziyaretin ardından AA'ya bilgi veren Öznur Çalık, Ömer Baran'ın talihsiz bir olay sonucu beyin felci geçirdiğini hatırlatarak, "Tedavi için ailesinin sosyal medya üzerinden yapmış olduğu destek taleplerine duyarsız kalınması imkansızdı" dedi.
Çalık, şunları söyledi:
"Ömer Baran evladımızın hikayesi, başta ailesi olmak üzere hepimiz üzdü. Hepimiz evlat sahibiyiz, bu durum herkesin başına gelebilir.
Ömer Baran için bizim üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Babasının yardım talebi üzerine, gerekli görüşmeleri yaparak bebeğimizi Ankara'ya getirdik. GATA Başhekimimiz Prof. Dr. Kenan Tan Bey, sağ olsunlar hastamızı kabul ettiler. Şimdi tüm olanakları ile Ömer bebeğe devleti sahip çıkıyor. Yeter ki oğlumuz iyileşsin ve yüzü gülsün. doktorlarımız gerekli hassasiyeti gösteriyor.
Sayın Başbakanımız ve eşi Sare Hanımefendi de Ömer bebeğin sağlık durumunu yakından takip ediyor. Bizler kendilerine bilgi veriyoruz. Bebeğimizin sağlığına kavuşması için tüm olanakların sağlanması yönünde talimatları oldu. İnşallah Ömer bebek sağlığına kavuşacak.
Bundan sonra Ömer Baran için dualarımızı eksik etmeyeceğiz ve inşallah Ömer buradan ailesiyle birlikte mutlu bir şeklide ayrılacak. Bir kez daha Ömer Baran evladımıza, annesi ve babasına geçmiş olsun diyor, Rabbim şafi adıyla şifa vermesini diliyorum."
"Adeta bizim moral kaynağımız oldu"
Ömer Baran Yel'in babası Behzat Yel de bugünlerde en çok ihtiyaç duydukları şeyin moral ve sevenlerinin duası olduğunu belirterek, "Öznur Hanım'ın ziyareti, bizi çok mutlu etti. Adeta bizim moral kaynağımız oldu. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve eşlerine, çocuğumuza sahip çıktıkları için teşekkür ederim" dedi.
Çalık'tan Mutlu Kaya ve gazilere ziyaret
Öte yandan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Ömer Baran'ın ziyareti sonrası evinde uğradığı silahlı saldırıda başından vurulan ve şu an GATA'da tedavi gören Mutlu Kaya'ya da geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi.
Mutlu Kaya'nın yüzünün tekrar gülmeye başlamasından ötürü çok mutlu olduğunu belirten Çalık, şunları ifade etti:
"Mutlu Kaya kızımızın yüzü gülmeye başladı. O eşsiz sesiyle, güzel yüzüyle bizleri büyüleyen Mutlu kızımıza yapılan saldırı hepimizi derinden yaraladı. Ama çok şükür Rabbim, Mutlu'yu ailesine ve bize bağışladı.
Yaşanılan olay sonrası Mutlu kızımız bildiğiniz üzere Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun girişimleriyle, 7 Temmuz'da Sağlık Bakanlığına ait Hava ambulansıyla Diyarbakır'dan GATA'ya götürülüp tedavi altına alınmıştı. Uzun süre ölümle pençeleşen Mutlu kızımız, şimdi yürümeye başladı."
Çalık, Mutlu Kaya'nın hızla iyileşmeye başladığını vurgulayarak, "Adımlarını atabiliyor ama eski sağlığına kavuşması için bir süre daha tedaviye ihtiyacı olduğu yönünde doktorlarından bilgi aldım. Devletimiz, her vatandaşı gibi Mutlu için de tüm imkanları seferber etti. İnşallah tam iyileştiğinde Mutlu'nun güzel sesi ve yorumuyla söyleyeceği şarkıları uzun yıllar dinleyeceğiz" diye konuştu.
Mutlu Kaya da Çalık'ın ziyaretinin kendisini çok mutlu ettiğini ve iyileştiğinde ziyaretine geleceğini söyledi.