Çalık'tan HDP'ye Eleştiri

Genel Gündem
1179 okunma
2.07.2015

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, son Kobani olayları sonrası HDP’lilerin halkı sokağa çağırmasına tepki göstererek, “Eğer Türkiye partisi olmak istiyorsanız, tek bir gözle değil; iki gözünüzle beraber Türkiye'yi görmek zorundasınız” dedi. 
 
Beraberinde AK Parti Milletvekili Av. Bülent Tüfenkci ve İl Başkan vekili Mahmut Öner Özer ile birlikte Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şubesi’ni ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle Türkiye'de yaklaşık 2 milyon Suriyelinin sığındığını belirten Çalık, “Mağduriyetler, mazlumiyetler yaşanırken, Türkiye'nin kapılarını kapama imkanı ve ihtimali yoktu. Biz nasıl Araplara, Türkmenlere kapılarımızı açtıysak, Kürt kardeşlerimize de aynı şekilde kapılarımızı açtık” dedi.
 
Geçtiğimiz Eylül ayında IŞID’in Kobani’ye saldırmasıyla sınıra gelen binlerce Kobaniliye de
Kapıları sonuna kadar açtıklarını ifade eden Çalık, “Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla Suriye'de mağduriyet yaşayan ne kadar insanımız varsa Türkiye olarak biz kapımızı açtık ve açmaya da devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
O dönem 6-7 Ekim olaylarında Kobani’yi bahane ederek halkı sokağa döken zihniyetin bugünlerde yine aynı şekilde halkı sokağa dökmek istediğini ifade eden Çalık, “Bilsinler ki bunun karşısında Türkiye çok net ve dik bir şekilde duracak. Milletimiz duracak. Siirt'te, o bölgede tekraren çağrıda bulunan insanlar var. HDP'nin genel başkanı, grup başkanları, eş başkanları hepsi kendince insanları sokağa davet ediyorlar. Bunlardan vazgeçmeleri, artık ülkenin, Türkiye'ye partisi olmaya aday olan HDP'nin bu söylemlerden uzak durması gerekir. HDP, Kürt partisi değildir, Türk partisi değildir, Arap partisi değildir. Eğer Türkiye partisi olmak istiyorsanız, tek bire gözle değil, iki gözünüzle beraber Türkiye'yi görmek zorundasınız. Biz AK Parti olarak iki gözümüzle tüm Türkiye'yi, tüm dünyayı görüyoruz. Türkü, Kürdü, Arabıyla gelecek olan kardeşlerimize kapılarımızı açıyoruz.” diye konuştu.
IŞID’in son olarak yine Kobani’de katliam yapması sonrası Türkiye’yi terörist devlet olarak göstermek isteyenlere de sert tepki gösteren Öznur Çalık, “Terörist Türkiye' hashtagi ile kaç günden beri twitterda, tüm dünyaya terör ile Türkiye'yi yan yana getiren zihniyeti, biz milletimize havale ediyoruz. Kime, nasıl oy verdiklerini, hangi zihniyette, neler yaptıklarını görmeleri lazım. Sokağa yeniden davet eden bir HDP var. 'Terörist Türkiye' deyip, hashtagler açan maalesef ona destek veren siyasi partiler var. Dolayısıyla bu konuda bütün vatandaşlarımızın da çok ciddi manada hassasiyet göstermesi gerekir” dedi.
 
Türkiye’nin sadece mağdur ve mazlumun yanında olan bir ülke olduğunun altını çizen Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Asla ve asla terör ile teröristlerle bizim ismimizin yan yana getirmemeniz gerekir. Biz, IŞİD'in terör örgütü olduğunu ilk ilan eden ülkeyiz. Onunla gereken mücadeleyi de yapan ülkeyiz. Dolayısıyla Kobani'de, orada yaşayan öldürülen çocuklarımıza, kadınlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet dilerken, o savaşın durdurulması için üzerimize ne düşüyorsa yaptık, bundan sonrada yapacağız. 'Terörist Türkiye' cümlesini ifade edenleri, vatan hainliğiyle itham edip, gerekenin yerine getirilmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Ziyareti sırasında 7 Haziran seçimlerinde huzurlu bir seçimin geçmesi adına çalışan muhtarlara da teşekkür eden Çalık, Malatya’nın her seçimde her zaman ilk 5 il içerisinde olduğunu ve son seçimlerde de yüzde 59.75'lik oranla büyükşehir Belediyeleri içerisinde Konya ve Kahramanmaraş'tan sonra üçüncü sırada yer aldığını söyledi.
 
Malatya’nın verdiği büyük desteğe rağmen tek başına iktidar olacak sayıya ulaşamadıklarını belirten Çalık, şimdi tek başına iktidardan sonra milletin vermiş olduğu oyların sonucunu ve mesajını iyi okumaları gerektiğini dile getirdi. Çalık, “Bizim okuduğumuz mesajda, aldığımız mesaj ve derslerde, uzlaşmayı mutlaka masaya yatırmamız gerektiğini düşünüyorum. Uzlaşma kültürünü yeniden hayata geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'nin en büyük partisi ve en fazla oy almış partisi olarak diğer siyasi partilerinin kendi kırmızı çizgileriyle değil, milletin kırmızı çizgileriyle hareket etmemiz gerektiğini çok net ifade etmemiz gerekir. Bütün bundan sonra yapılacak çalışmalarda ortak paydalarla, Türkiye ortak paydasında, milletimizin ortak paydasında buluşmamız gerekir” şeklinde konuştu.
 
AK Parti olarak Merkez Yürütme Kurulu olarak aldıkları karar ile TBMM Başkan adaylarının Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz olduğunu kaydeden Çalık, “Şunu herkesin bilmesini isteriz ki, biz sonuna kadar İsmet Yılmaz başkan adayımızın sonuna kadar arkasında duracağız. İnşallah nasip olursa bu süreci TBMM'nin başkan adayı olarak İsmet Yılmaz'ı seçerek, göstermiş olacağını umut ediyoruz” dedi.
 
Meclis başkanı seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hükümeti kurma görevini en fazla oyu alan AK Parti’ye vereceğini ifade eden Çalık, bundan sonra ise koalisyon görüşmelerini uzlaşıyı kendilerine şiar edinerek, gerçekleştireceklerini söyledi. Koalisyonu milletin istediğini düşündükleri için istediklerini belirten Çalık, “Yoksa biz muhalefet olmayı da, yeniden erken seçime gitmeyi de, sine-i millete gitmeye de hazırız. Ama koalisyonu milletimiz istiyor. Tek başına iktidar ile 12 yıl boyunca milletin sorumluluğunu alan parti olarak, şimdi de yine en fazla oy alan parti olarak, diğer siyasi partilerle uzlaşmayı kendimize şiar edinmemiz ve bunu da Türkiye'ye, dünyaya göstermemiz lazım” diye konuştu.
 
AK Parti Malatya Milletvekili Av. Bülent Tüfenkci de, Malatya’da seçimlerin huzurlu ve iyi bir şekilde geçmesi için gayret gösteren tüm muhtarlara teşekkür ederek sandıktan çıkan sonuçlarda AK Parti'nin açık ara birinci parti olduğunu söyledi. Seçim öncesi bütün söylemlerine rağmen, sandıkta Türkiye'nin koalisyonla ile yönetilmesi için bir irade ortaya çıktığını belirten Tüfenkci, “Biz, her zaman olduğu gibi sandıktan çıkan iradeye saygımız sonsuzdur. Çıkan neticede de Koalisyon görüldüğü için bizlerde AK Parti olarak, iyi niyetli olarak koalisyonu yapma noktasında genel başkanımız başta olmak üzere bütün yetkili arkadaşlar gayret gösterecekler. Ama koalisyon kendi ilkelerimizi ayaklar altına alarak, ne olursa olsun onursuz bir koalisyona da asla ve asla AK Parti'nin müsaade edeceğine de biz inanmıyoruz" diye konuştu.