AK Parti Milletimizi Belirsiz Bir Serüvene Sürüklemeyecektir

Genel Gündem
918 okunma
15.06.2015

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: "AK Parti, siyasi ikbal üzerine milletimizi sonu belirsiz serüvenlere sürüklemeyecektir"
 
Çalık, yaptığı yazılı açıklamada, 7 Haziran milletvekili genel seçimi sonuçlarının Türkiye ve Malatya için hayırlı olması temennisinde bulundu.
 
Malatya'nın vefasını bir kez daha gösterdiğini ve AK Parti’ye 5 milletvekilini yeniden verdiğini belirten Çalık, şunları kaydetti:
 
"Malatyalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum, bu büyük destek karşısında şükranlarımı iletiyorum. AK Parti’ye yeniden zafer kazandıran AK Parti’nin tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum. Malatyalının bu vefası hiçbir zaman karşılıksız kalmayacak ve 5 arkadaşımızla Malatyalı hemşehrilerimin her zaman yanında olacağız. Malatyalıların bu desteği gelinen noktada çok büyük bir önem arz ediyor, bunun bilincindeyiz."
 
Çalık, 7 Haziran seçiminde AK Parti'nin 11. kez birinci parti olarak çıktığına ancak milletin bu kez tek başına iktidarı vermediğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
 
"Karar milletindir, sonuç milletimizin takdiridir. Milletimizin bu tercihini saygıyla karşılıyoruz. Milletimiz, sadece AK Parti’ye değil, bütün partilere ‘uzlaşma’ ve ‘ön yargıları yıkın’ mesajını vermiştir. O nedenle AK Parti’nin önceliği partimizin geleceği değil, öncelik ülkemizin ve milletimizin geleceği olacaktır. 7 Haziran seçimlerinde halkımızın vermiş olduğu mesajı en iyi okuyan AK Parti’dir. Bu nedenle AK Parti, milletimize karşı sorumluluğunu sonuna kadar her şartta sürdürecektir. AK Parti, üzerine düşen hiçbir sorumluluktan kaçmayacaktır.
 
AK Parti olarak 13 yıllık kazanımların kaybedilmesine de asla müsaade etmeyeceğiz, milletimizin ekonomik ve sosyal alanlarda mağdur olmasına da göz yummayacağız. AK Parti hareketi, milletin hareketidir. Milletimizi asla kaoslara ve krizlere karşı feda etmeyeceğimizin bilinmesini isteriz. Bu nedenle AK Parti, siyasi ikbal üzerine milletimizi sonu belirsiz serüvenlere sürüklemeyecektir. Atacağımız her adımı milletimizin lehine olacak şekilde düşünerek atacağız.”
 
Açıklamasında, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ilçe belediye başkanları ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı olmak üzere teşkilat üyelerine üstün gayretleri dolayısıyla teşekkür eden Öznur Çalık, Malatya İl Teşkilatı'nın bu dönemde tarih yazdığını belirtti.