Muhalefet Kumun Üzerine Vaatlerde Bulunuyor

Genel Gündem
979 okunma
5.06.2015

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Bugün savcımızı öldürenlere, DHKP-C'ye, 'bizim kardeşlerimiz' diyen CHP'yi kimse unutmasın. HDP'nin, CHP'nin kol kola girdiği yerde, onlara destek veren MHP'yi de size şikayet ediyorum" dedi.
 
Çalık, Demiryol- İş Sendikası Malatya Şubesini ziyaretinde,  istikrarın Türkiye için önemli olduğunu belirtti.
 
İktidarları dönemindeki 12 yıllık istikrarın en önemli sonucunun hizmet olduğunu dile getiren Çalık, "Milliyetçilikle dem vuran insanlarımızın var olduğunu biliyorum. Bunun altını çizerek söylüyorum. Milliyetçilik ülkenin 81 ilinde, 780 bin kilometresinde var olmaktır ve bu ülkeye hizmet etmektir, 2023 vizyonunu ortaya koyabilmektir. Kuma yazı yazmak değildir. Olmayacak hedefleri ortaya koyabilmek değildir. Milliyetçilik vatanını sevmek, vatanını bayrağını, toprağını sevmek ve o topraklara da hizmet etmekten geçer" diye konuştu.
 
HDP'nin yapmak istediklerini herkesin gördüğünü dile getiren Çalık, şöyle devam etti:
 
"6-7 Ekim Kobani olaylarını hiç kimse unutmasın. Aysel Tuğluğ'un o gençleri, insanları... Demirtaş'ın söylemlerini hiç kimse unutmasın. Sokağa nasıl çağrı yaptıklarını hatırlasın. Bugün savcımızı öldürenlere, DHKP-C'ye, 'bizim kardeşlerimiz' diyen CHP'yi kimse unutmasın. HDP'nin, CHP'nin kol kola girdiği yerde, onlara destek veren MHP'yi de size şikayet ediyorum. Milliyetçi duyguları olan bir partinin bunlarla kol kola girme imkanı ve ihtimali yok. Masasının başındaki savcımızı öldüren, DHKP-C'ye sevgilerini ileten bir partiyle yan yana kol kola yürüme imkanı ve ihtimalimiz yok."
 
Milliyetçiliğin lafla olmayacağını kaydeden Çalık, "Bahçeli, IMF'yi Türkiye'ye getirerek mahkum eden üçlü koalisyonun başbakan yardımcısıydı. O dönemde bürokratları atadı mı? Atadı. Genel müdür atadı mı? Atadı. Kendi milletvekili bu atamalar yüzünden istifasını verdi mi? Verdi. Enis Öksüz, o dönemde genel müdür ataması yapıldığı için istifasını veren bir milletvekilidir. Şimdi bizi IMF'ye mahkum eden, borçları sırtımıza kambur eyleyen iktidarın başbakan yardımcısı milliyetçilikten bahsedemez. Hiç kusura bakmasın. Milliyetçilik, IMF'ye borcu sıfırlamaktır. Milliyetçilik, hazinenin içini doldurmaktır. Milliyetçilik, hazinenin içerisine 133 milyar dolar parayı koymaktır. İhracatın hedefini 500 milyar dolara koymaktır" ifadelerini kullandı.
 
Muhalefet partilerinin vaatlerine de değinen Çalık, "Muhalefet kumun üzerine vaatlerde bulunuyor. Biliyorlar ki dalga geldiğinde hepsini silip götürecek" dedi.