Dün Olduğu Gibi Bugünde İşçilerin Yanında Yer Almaya Devam Edeceğiz

Genel Gündem
1017 okunma
5.06.2015

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: "Dünyanın efendileri 'demokrasi getireceğiz' diye Ortadoğu'yu karıştırırken, Mısır'da demokrasinin taçlanması, Mursi'nin cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte bahar havasına bürünmüştü"
 
Çalık, bir otelde yapılan Demiryol-İş Sendikası Malatya Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, AK Parti iktidarı olarak dün olduğu gibi bugün de işçilerin yanında yer almaya devam edeceklerini söyledi.
 
Mısır'da idam kararı verilen Muhammed Mursi için Malatya'nın miting yaparak tepkisini, hassasiyetini gösterdiğini belirten Çalık, "Dünyanın efendileri 'demokrasi getireceğiz' diye Ortadoğu'yu karıştırırken, Mısır'da demokrasinin taçlanması, Mursi'nin cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte bahar havasına bürünmüştü. Sonra yaşanılan süreç hepimizi çok üzdü. Malatya'daki platformun organize ettiği etkinliğe katıldığımızda Muhammed Mursi'nin resimleri bütün kalabalığın elindeydi" diye konuştu.
 
Bu etkinlikte, yüzünde yanık izi bulunan bir çocukla karşılaştığını dile getiren Çalık, şöyle devam etti:
 
"Bu çocuk maalesef Suriye'deki katil Esed'in kullanmış olduğu kimyasal silahlardan yüzü yanmış 5 yaşında bir evlattı. Mursi'nin resmini elinde tutmuş, Rabia işaretiyle Mursi'ye sahip çıkıyordu. Birleşmiş Milletlerin 5 daimi ülkesi, dünyanın efendilerine karşı, Mursi'ye 5 yaşındaki Suriye'nin kimyasal silahlarıyla yüzü yanan yürekli evladı sahip çıkıyordu. Ortadoğu'daki o katliamların karşısında duruyordu.
 
Ben biliyorum ki o Birleşmiş Milletlerin 5 daimi üyesinden çok daha yürekli 5 yaşındaki evladım gibi burada çok yürekli kardeşlerim var. Çok yürekli işçi kardeşlerim var."
 
Çalık, çıkardıkları yasayla taşeron işçilerinin ücretlerini, yıllık izinlerini, sözleşme sürelerini, örgütlenme ve toplu iş sözleşmelerini güvence altına aldıklarını da sözlerine ekledi.