Dün Yeni Anayasaya Ayak Direyenler, Bugün Yeni Anayasa Hikayeleriyle Karşımızda

Genel Gündem
1050 okunma
5.06.2015

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "8 Haziran sabahı sizi de darbelerinizi de darbe anayasanızı da bir daha bu memlekette milletin karşısına çıkamayacak şekilde sandığa gömeceğiz. Milletimiz kendi iradesiyle yeni anayasasını yapacak ve kimse de buna engel olamayacak"
 
"Dün milleti oyalayanlar, masada yeni anayasa çıkmasın diye binbir türlü oyun oynayanlar bugün yeni anayasa yapacağız diyorlar" dedi. 
 
Çalık, AA Malatya Bürosu'nu ziyaretinde yaptığı konuşmada, AK Parti olarak 13 yıldır her alanda olduğu gibi anayasa konusunda da ellerini taşın altına koymaktan çekinmediklerini söyledi.  2002 yılından itibaren her platformda Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu dile getirerek, darbe anayasasının Türkiye'ye dar geldiğini ifade ettiklerini belirten Çalık, "Muhalefetin aymazlığı yüzünden referandumlarla gerekli düzenlemeleri milletimize giderek yapmaya çalıştık ancak bizim uğraş verdiğimiz yamalar da başlı başına bir çözüm değildi" diye konuştu.
 
Çalık, 2011 seçimlerinden sonra oluşan Meclis tablosunda, diğer partilerin toplamından daha fazla sandalyeye sahip olmalarına rağmen komisyonda eşit oranda temsil edilmeyi kabul ettiklerini belirterek, "Bunu kabul etmemizin sebebi yeni anayasa konusundaki iyi niyetimizi göstermekti ancak biz ne kadar iyi niyet gösterirsek gösterelim karşımızda darbe anayasasına aşık bir muhalefet oldu. Bu statükocu partiler komisyon çalışmalarında süreci tıkadılar" dedi.
 
"Muhalefet yazımında bulunduğu maddelere bile muhalefet etti"
 
Bir yılda bitirilmesi gereken çalışmanın muhalefet yüzünden 25 ayda tamamlanamadığını kaydeden Çalık, şunları ifade etti:
 
"60 madde üzerinde anlaşma sağlandı. Gerisine itiraz ettiler. Teklifte bulunduk '60 maddeyi çıkaralım' dedik. Kılıçdaroğlu 'varız' dedi. Sonra 180 derece geri döndü. Geçersiz bahaneleri ortaya attı. Memleketin faydasına olan bir işi bari bu şekilde geçirelim dedik. Bu muhalefet bunu da kabul edemedi. Düşünebiliyor musunuz? Muhalefet yazımında bulunduğu maddelere bile muhalefet etti. Dünyanın hangi ülkesinde siz bu komedi ile karşılaşabilirsiniz?"
 
Parti liderlerinin şimdi yeni anayasa vaadinde bulunduklarını belirten Çalık, şöyle devam etti:
 
"Her biri 'ülkenin yeni bir anayasaya ihtiyacı var' diyor. Demirtaş çıkmış 'ilk işimiz yeni bir anayasa olacak' diyor. MHP lideri çıkmış 'anayasa hazırlayacağız' diyor. Diğeri çıkmış aynı şeyi söylüyor. Dün milleti oyalayanlar, masada yeni anayasa çıkmasın diye binbir türlü oyun oynayanlar, bugün 'yeni anayasa yapacağız' diyorlar. Yeni anayasa vaadinde bulunuyor. Dün masada yeni anayasaya karşı çıkanların, bugün milletin karşısında 'yeni anayasa yapacağız' demeye hakları yoktur. Biz de buradan diyoruz ki siz o darbe anayasasına aşıksınız. Siz ancak darbelerin kanunlarının olduğu bir ülkeye razısınız. Dün masada yeni anayasaya ayak direyip bugün yeni anayasa hikayeleriyle milletimin karşısına çıkmak ancak size yakışır.