Karanlık Güçler Devreye Sokularak Seçim Çalışmaları Engellenmek İstiyor

Genel Gündem
868 okunma
5.06.2015

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, HDP binalarındaki patlamaya ilişkin, "HDP'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu tarz provokasyonların tekrarlanmamasını diliyorum" ifadesini kulandı.
 
Çalık, yaptığı yazılı açıklamada, sabah saatlerinde HDP'nin Mersin ve Adana'daki parti binalarında patlamalar olduğu haberini aldıklarını ve buna oldukça üzüldüklerini belirtti.
 
Bu tarz girişimlerden en büyük zararı iktidar partisi olarak her zaman AK Parti'nin gördüğüne dikkati çeken Çalık, "Bu tarz provokasyonları bekliyor muyduk? Evet, seçim sürecinde biz iktidar partisi olarak bu tarz provokasyonları bekliyorduk. Çünkü, Türkiye'de karanlık güçler maalesef her zaman devrede olmuştur. AK Parti bu tarz provokasyonlardan 13 yıl boyunca çok zarar gördü. Bu yüzden bizim bir savaşımız da zaten bu güçlerledir" değerlendirmesinde bulundu.
 
Yaşananların ardından yapılan açıklamalara değinen Çalık, burada bir algı oluşturulmaya çalışılarak AK Parti'ye, hükümete ve Cumhurbaşkanı'na sorumluluk yüklenmek istendiğini dile getirdi.
 
HPD'den yapılan, "Siyasi iktidar destekli karanlık güçler devreye sokularak partimizin gelişmesi ve seçim çalışmaları engellenmek isteniyor. Bu saldırıların siyasal sorumluluğu başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Başbakan ve diğer AKP Hükumeti mensuplarına aittir" açıklamasına üzüldüğünü aktaran Çalık, şunları kaydetti:
 
"Burada görüyoruz ki HDP yine boş konuşmuş durumdadır. Açıklamasında 'siyasi iktidar' diyerek direkt bizi suçlamışlardır. Ben buradan soruyorum. Ne biliyorsunuz? Ne biliyorsanız açıklayın? Hangi delile dayanarak siyasi iktidarı suçluyorsunuz? Şunu herkesin çok iyi bir şekilde aklına kazıması gerekmektedir. Türkiye'de yalnızca AK Parti kaos planlarının karşısında durabilmiştir. Milletimiz de şiddetin karşısında bu ülkede kimin dimdik durduğunu gayet iyi bilmektedir."
 
Çalık, HDP'nin yaptığı açıklamadan dolayı milletin oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı'ndan, bugüne kadar her dakika barış dilini kullanan Başbakan'dan ve her türlü provokasyonun karşısında duran AK Parti'den özür dilemesi gerektiğini belirtti. 
 
Bu provokasyonların devamının gelmemesi temennisinde bulunan Çalık, "HDP'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu tarz provokasyonların tekrarlanmamasını diliyorum" ifadesini kullandı.