Çalık: Hedef Yüzde 55

Genel Gündem
1487 okunma
18.04.2015

AK Parti Malatya İl Başkanlığı 25. Dönem Milletvekilliği Aday Tanıtım Toplantısı
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: "Hani Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı noterden imzalı bir kağıt getirdi hatırlarsanız, millet sözüne inanmıyor diye gitti notere, noterden imzalı kağıt getirdi. Bizim hiç öyle bir şey yapmaya ihtiyacımız yok. Allah'a hamdolsun ne söylediysek hepsini yaptık. Siz istersiniz AK Parti yapar. Milletim ister biz yaparız"
 
AK Parti Malatya İl Başkanlığı 25. Dönem Milletvekilliği Aday Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi. Akçadağ ilçesi Tavşantepe mevkinde partililer tarafından karşılanan milletvekili adayları için kurban kesildi. Daha sonra konvoyla kente gelen adaylar, şehir turu atarak vatandaşları selamladı. Adaylar, Malatya Büyükşehir Kongre ve Kültür Merkezinde partililerle bir araya geldi. 
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, burada yaptığı konuşmada, destanlar şehri olan Malatya'nın her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısında dimdik durduğunu söyledi.
 
AK Parti iktidarının Türkiye'ye çok önemli hizmetler yaptığını belirten Çalık, şöyle devam etti:
 
"Bu hizmetleri yaparken bizim yazmış olduğumuz tarihte 2002'de başladığımız tarihte neler yaptık. Bir bakmak ve bir görmek lazım. Hani Cumhuriyet Halk Partisi her şeyi söylüyor, bol keseden atıyor aynen yüzde 35'i attığı gibi. Sonra bakıyor ki Davutoğlu hocam, değerli Başbakanım, Genel Başkanım yüzde 55 deyince bu defa tutuyor 'yüzde 40'ı hedef koyduk' diyor. Siz çok daha boş hedefler koyarsınız, siz daha çok hedefler koyarsınız. Sizin koymuş olduğunuz yüzde 35 hedefi, sizin istikbal gördüğünüz bizim mazimizdi. Biz yüzde 35'e 2002 de kavuştuk. Şimdi hedef yüzde 55 inşallah. Başbakanımın koymuş olduğu hedefle." 
 
Çalık, AK Parti iktidarında milli geliri 230 milyar dolardan 850 milyar dolara çıkardıklarını, eğitimde, sağlıkta ve ulaşımda çok önemli hizmetler yaptıklarını ifade etti.
 
AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı ve şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile on iki yıl beraber Türkiye'ye hizmet ettiklerini kaydeden Çalık, şunları söyledi:
 
"O büyük usta milletin oylarıyla cumhurbaşkanı seçildi. Allah nasip ederse 7 Haziran 2015'ten sonra da başkanlık süreci sizlerin oylarıyla sizlerin destekleriyle devam edecek. O büyük usta görevi büyük bir hocaya devretti. O büyük hoca, o bilge adam bir hedef koydu. Hiç kimsenin koymadığı hedefi koydu. Hani Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı noterden imzalı bir kağıt getirdi hatırlarsanız, millet sözüne inanmıyor diye gitti notere noterden imzalı kağıt getirdi. Bizim hiç öyle bir şey yapmaya ihtiyacımız yok. Allah'a hamdolsun ne söylediysek hepsini yaptık. Siz istersiniz AK Parti yapar. Milletim ister biz yaparız."
 
Muhalefet partilerinin AK Parti'nin hazırladığı Türkiye sözleşmesini okumaları gerektiğini vurgulayan Çalık, şu ifadelere yer verdi:
 
"Bu sözleşmede insan onuru var. Bu sözleşmede inanç özgürlüğü var. Bu sözleşmede eğitim hakkı var. Bu sözleşmede bizim medeniyetlerimizin, kadim medeniyetlerimizin, kültürümüzün devamı var. Biz bu sözleşmeyle birlikte tüm Türkiye'de, yeniden yaşanabilecek yeni Türkiye'de cümlenin öznesi insan olacak diyoruz. Devlet milletin emrinde olacak. Devlet memur, millet amir olacak. İşte bu sözleşmeyi tüm siyasi partiler okusunlar ve AK Parti'nin sözleşmesinin ne olduğunu görsünler."