Mühür Milletin Elinde

Genel Gündem
1163 okunma
9.02.2015

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, mührün milletin elinde olduğunu, istediğini federasyon başkanı, istediğini muhtar yaptığını söyledi.
 
Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Muhtarlar Buluşması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
 
Üsküdar Belediyesi'nin hizmet faaliyetlerinden oluşan kısa filmin gösteriminin ardından konuşan Çalık, milletin iradesinin en önemli adresinin muhtarlık olduğunu anlattı.
 
Çalık, 7 Şubat'ın hafızalara darbe gibi yazdırıldığını anlatarak, "Sayın Başbakanımızın hastanede olduğu dönemde, devlete, millete ve MİT Müsteşarı'na darbe yapmak istediler, milletin iradesine darbe vurmak istediler. İşte o prangaya muhtarlarım cevap veriyor. 7 Şubat'ta Üsküdar'dan veriyor" diye konuştu.
 
Milletin iradesini en önemli mühür olarak gördüklerini ifade eden Çalık, mührün milletin elinde olduğunu, istediğini federasyon başkanı, istediğini muhtar yaptığını söyledi. Çalık, milletin "Muhtar bile olamazsın" denilen kişiyi, Beştepe'ye, Cumhurbaşkanı Sarayı'na Cumhurbaşkanı yaptığını aktardı.
 
"Muhtar bile olamazsın" diyen zihniyetin nereden geldiğini ve nereye gittiğini herkesin gördüğünü, milletin onlara "muhalefette bekleyin" dediğini dile getiren Çalık, şunları kaydetti:
 
"Onlara başta muhtarlarımız olmak üzere milletimiz cevabı verdi ve onlara 'muhalefette bekleyin' dedi. Hükümeti temsilen buradan milletimiz ne isterse onu yapar. Sizler milletimizin gücüyle muhtar oluyorsunuz. Sizleri kutluyorum. Erkek muhtarın yanı sıra çok ciddi miktarda 2014 seçimlerinde kadın muhtarlar da seçimle iş başına geldi. Onları da gönülden kutluyorum. Şimdi kadın erkek fark etmez bizim adımızın hizmet olduğunu, hepimizin hizmet için çalışmaya can attığını bilmesi gerekir."