Nerde Bir Mazlum Varsa Orada İHH Var

Genel Gündem
1078 okunma
6.02.2015

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Suriye'de, Arakan'da, Myanmar'da, gittiğiniz ülkelerde direkt olarak İHH'yı görüyorsunuz" dedi.
 
İHH İnsani Yardım Vakfı Malatya Şubesince yetim 75 çocuk için kentteki bir restoranda verilen yemeğe katılan Çalık, çocuklar ve aileleriyle tek tek ilgilendi.
 
Çalık, burada yaptığı konuşmada, İHH'yı tüm dünyanın tanıdığını belirtti. Nerede mağdur, mazlum, ezilmiş bir halk varsa İHH'nın onların yanında olduğunu ifade eden Çalık, "İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım artık tüm dünya tarafından bilinen bir isim. İHH'nın marka değeri, insani yardım vakfı olmasında. Nereye giderseniz gidin, nerede savaş varsa, nerede zulüm varsa İHH'yı görüyorsunuz. Malatya'da da İHH, tüm dünyada yapmış olduğu gibi faaliyetleri burada inanılmaz büyük bir güzellikle yerine getiriyor" diye konuştu. 
 
İHH Malatya Şubesi Başkanı Ömer Derin'in biraz önce kendisine çok büyük bir müjde verdiğini ve bunu söylemesini arzu ettiğini anlatan Çalık, şunları söyledi:
 
"Tabii biz hükümet olarak sizlere tüm desteği veriyoruz. Sosyal devlet, bunun gereğidir. Bunu Cumhurbaşkanı da Başbakanım da hep söylüyor ama gönüllü kuruluş olarak İHH'nın böyle bir çalışmada bulunması takdire şayan. Ömer hocam, burada bulunan bütün evlatlarımıza Mart'tan itibaren her ay 90 lira burs bağlayacağını söyledi. Ben, gönül dolusu teşekkürlerimi, şükranlarımı iletiyorum, Allah razı olsun diyorum. Bu hizmeti yapmak herkese nasip olmaz, sizlere nasip olmuş. Bu vesileyle de yüce Rabbim'e hamdolsun. Sizler imkanlarınızı getirip seferber ediyorsunuz. Suriye'de, Arakan'da, Myanmar'da, gittiğiniz ülkelerde direkt olarak İHH'yı görüyorsunuz. Yaptığınız çalışmalar için bir kez daha İnsani Yardım Vakfına teşekkür ediyorum."