Çalık, Kayısı Konusundaki Talebi Sayın Başbakanımıza İleteceğim

Yerel Gündem
953 okunma
6.02.2015

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Biz de arzu ederiz ki Başbakanımızdan Malatya olarak kayısımıza gereken desteği kendisinden alalım. Bu talebimizi Başbakanımız ve bakanlarımıza bir kez daha ileteceğiz" dedi.
 
AK Parti Malatya İl Başkanlığında kayısı üreticileri ve esnafıyla bir araya gelen Çalık, burada yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığının kayısı alımı yapması noktasında Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanlarla gerekli görüşmeleri yapacaklarını söyledi.
 
Malatya'nın ihracat rakamının 400 milyon dolar olduğunu kaydeden Çalık, 400 milyon dolar ihracatın 200 milyon dolarının kayısıdan geldiğini belirterek, "2023 hedefleri doğrultusunda ihracat rakamını bir milyar dolara çıkarmak istiyoruz. Bunun için çok çalışılması gerekir. Biz hiç kimsenin yapamadığını yaptık. Türk Hava Yolları'na (THY) kayısıyı paramızla sattık. 120 ülkeye kayısımızı, uçaklardaki yolcularımıza ücretsiz olarak dağıttık. O gün Türk Hava Yolları'na kayısı çıkarmak çok önemli bir hamleydi. Malatyalı üreticilerimizin sayesinde Türk Hava Yolları'na kayısıyı çıkardık. Yeni pazarlar ve yeni alanlar açmak için bunu yaptık" diye konuştu.
 
Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığının kayısı alımı yapması noktasında bakanlarla gerekli görüşmeleri yapacaklarını dile getiren Çalık şöyle devam etti:
 
"Başbakanımızla hafta sonu İzmir'deydik. Daha sonra Manisa'ya geçti. Manisa'da üzümle ilgili olarak 'okullarda öğrencilerimize üzüm dağıtılacak' açıklaması Ege'nin, bölgenin ve ülkenin kalkınması için çok ciddi bir destek. Biz bu konuyu Başbakanımızla paylaştık. Sivil toplum örgütleri, gönüllü teşekküller, meslek örgütleri, il teşkilatımız ve milletvekillerimizle bu konuyu Başbakanımıza bir kez daha arz edeceğiz. Talebimizi ileteceğiz. Gönül arzu eder ki Başbakanımız bütün ürünlere bu destekleri versin. Biz de arzu ederiz ki Başbakanımızdan Malatya olarak kayısımıza gereken desteği kendisinden alalım. Bu talebimizi Başbakanımız ve bakanlarımıza bir kez daha ileteceğiz."