AK Partili Olmak Ayrıcalıklı Olmaktır

Genel Gündem
990 okunma
5.02.2015

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "İnsanımıza dokunmak, milletimizin sesinden kulağımızı çekmemek için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.
 
Çalık, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli'yi ziyaretinde yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun göreve gelmesinin hemen ardından Kırşehir'i ziyaret ettiğini ve Türkiye'ye çok önemli mesajları buradan verdiğini belirtti.
 
Başbakan Davutoğlu'nun, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından düzenlenen "Yeni Türkiye Buluşmaları" toplantısında, Ahi Evran'dan kalan ve bugüne gelen çok önemli eskimeye yüz tutmuş sanatları icra edenlerin işlerini sürdürebilmesi için sağlanacak faizsiz kredi müjdesini verdiğini aktaran Çalık, şunları söyledi:
 
"Esnafımıza verilen kredilerde çok ciddi bir artış var. Bugün Türkiye'deki yaklaşık 1 milyona yakın esnafımız 12 milyar lira kredi kullandı. Esnafımızın kullandığı kredinin faizini sübvanse etmek için hazine desteği veriyoruz. 2013 yılında vermiş olduğumuz hazine desteği 520 milyon liraydı. 2015 için 600 milyon lira belirlenmişti. Sayın Başbakanımız'dan esnafımız, başkanlarımız destek istediler. 600 milyon liralık hazine desteğini 750 milyon liraya çıkardık. Hazinemizin vereceği bu destekle esnafımızın kullanacağı kredi miktarı TESKOMB aracılığıyla yaklaşık 20 milyar liraya çıkmış vaziyette. 2002'den günümüze kadar esnafımızın nasıl AK Parti tarafından desteklendiğini esnaf şehri Kırşehir'den bir kez daha müjdelemek isterim."
 
AK PARTİLİ OLMAK AYRICALIKLI OLMAKTIR
 
Öznur Çalık, ziyaretin ardından parti toplantı salonunda gerçekleştirilen "İl Halkla İlişkiler Başkanları Toplantısı"na katıldı.
 
Toplantının açılış bölümünde yaptığı konuşmada, AK Parti teşkilatının mensubu olmaktan büyük gurur duyduğunu ifade eden Çalık, "AK Partili olmak farklılıktır, ayrıcalıklı olmaktır. AK Partili olmak herkese de nasip olmaz. AK Parti aidiyeti taşımak bizim için çok önemli ve çok büyük bir gururdur. AK Parti'nin Kırşehir'den almış olduğu oylarda hepinizin emeği, desteği ve milletimizin duası var. Kırşehirli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 52, yani her iki kişiden birinin oy verdiği memlekette Ahi Evran'ın şehrinde sizlerle beraber olmak bizim için büyük bir gurur" dedi.
 
Siyasetin halkla ilişkiler sanatı olduğuna dikkati çeken Çalık, şöyle devam etti:
 
"Teşkilatımız 12 yıllık iktidara rağmen asla rehavete kapılmadan aynı dinamizmi ilk kurulduğumuz günkü gibi gösteriyor. Halkla ilişkiler siyasetin en öneli aracıdır, insanımızla yüz yüze temasla birlikte bütün iletişim araçlarını kullanmaktır. Şunu çok net söylemem gerekir ki AK Parti bir halkla ilişkiler sanatını icra eder. Çünkü cümlemizin öznesi millettir, cümlemizin öznesi insandır. İnsanımıza dokunmak, milletimizin sesinden kulağımızı çekmemek için var gücümüzle çalışıyoruz. Halkla İlişkiler Başkanlığı olarak, bireysel bütün sorunlarda en yakın muhatabımız olan vatandaşımızı dinleriz. Türkiye'nin üzerinde oynanmak istenen oyunların teşkilatım çok net farkında. Teşkilatımız oynanan oyunların farkında olduğu gibi en önemli farkındalığı milletimiz gösterdi. Son 2014 dahil olmak üzere yaşadığımız süreci toplantıda sizlerle net ve ayrıntılı şekilde paylaşacağız."
 
Daha sonra basına kapalı devam eden toplantıya, AK Parti Konya Milletvekili ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Mustafa Akış, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutar, Kadın Kolları Halkla İlişkiler Başkanı Jülide Sarıeroğlu, Gençlik Kolları Halkla İlişkiler Başkanı Zeynep Yıldız, AKİM Koordinatörü Mustafa Saygılı ve partililer katıldı.