Çalık: ''Sosyal Devletin ne demek olduğunu Türkiye'ye ve dünyaya gösterdik''

Genel Gündem
1567 okunma
6.1.2018

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Sosyal devlet anlayışı, 2002'den önce olmayan bir anlayıştı. Bu noktada sosyal devletin inşası bizim vazifemizdi. Sosyal devletin ne demek olduğunu Türkiye'ye ve dünyaya gösterdik." dedi.
 
AK Parti tarafından Antalya’da bir otelde düzenlenen "Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Antalya'yı Dinliyoruz" programında konuşan Çalık, “Sayın Genel Başkanımızın ve Cumhurbaşkanımızın olurlarıyla başlattığımız projemizin ilk adımını Hakkâri’de attık. Sonra batıda Tekirdağ ile devam ettik. Türkiye’nin her bölgesine gidiyoruz, karış karış dolaşıyoruz. Yeni yılın ilk gönül adımlarını da bu vesileyle Antalya’da atıyoruz. 15 yıl boyunca yaptığımız politikalarda Antalya'da neredeyiz, neler yaptık, bundan sonra bizden neler isteniyor, Antalya ve Türkiye için ne söyleniyor, yerinde dinlemeye geldik” diyerek kendilerine gönül kapılarını açan Antalyalılara teşekkür etti.
 
“Halkımızın ihtiyaçları neyse o doğrultuda adımlar attık”
 
AK Parti olarak 15 yıl boyunca özellikle sosyal politikalar alanında önemli adımlar attıklarını vurgulayan Çalık, "Bu adımları atarken hiçbir şekilde popülist politika yapmadık, vatandaşımızın eksiği neyse onları yerinde tespit ettik. Partimizin kurulduğu ilk andan itibaren milletimizin sesine kulak verdik. Eğitimden sağlığa, sosyal güvenlikten ulaşım ve istihdama kadar her alanda halkımızın talep ve ihtiyaçları doğrultusunda adımlar attık." diye konuştu.
 
“İnsan odaklı politikalar yürütüyoruz”
 
AK Parti olarak engelleri insanı merkeze alan politikalarla aştıklarını dile getiren Çalık, attıkları gönül köprülerinin perçinleşmesini temenni ederek, programda elde edilecek raporların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceklerini aktardı.
 
Her ile farkı bir konu başlığıyla gittiklerini ifade ederek Antalya’da şehit yakınları ve gazilerden engelli ve yaşlılara, aile ve çocuklardan eğitim, sağlık, sosyal güvenlik ve bağımlılıkla mücadeleye kadar 10 masa oluşturduklarını belirten Çalık, "Engellilerimize ve yaşlılarımıza yönelik önemli adımlar attık. Sadece evde baktığımız insanımızın sayısı 500 binin üzerinde. Madde bağımlılığı tedavisi biten kişilerin toplumsal entegrasyonunun sağlanması için İstanbul'da iki, Ankara ve Antalya'da birer olmak üzere toplam 4 pilot Sosyal Uyum Merkezi de açıldı." değerlendirmesini yaptı.
 
İstihdam alanında yaptıklarını çalışmaları da değerlendiren Öznur Çalık, "Son KHK ile taşeronlara kadromuzu vererek kamuda geçici işçi statüsünü tümüyle kaldırdık. Mevsimlik ve geçici işçilerimizi, belediyede çalışan taşeron işçilerimizi, yaklaşık 1 milyona yakın aileleriyle birlikte 4 milyonu bulan vatandaşımızı ilgilendiren düzenlemelerimizi yaptık." dedi.
 
Daha sonra AK Parti Antalya İl Başkanlığında partililerle bir araya gelen Çalık, burada yaptığı konuşmada, yılmadan, yorulmadan çalışacaklarını, her zaman hedeflerine koşacaklarını söyledi. 2019 seçimleri bizim en önemli virajımız. Hedefimiz 2023, 2053 ve 2071 ve bu yola giderken önümüzdeki en büyük engel 2019." diyen Çalık, 2019'daki seçimleri kazandıktan sonra cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte yollarına sonuna kadar devam edeceklerini vurguladı.
 
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a geçmiş olsun dileklerimi ileten Çalık, şunları kaydetti:
 
"Allah acil şifalar versin. Bir Deniz Baykal var, bir Deniz Baykal'ı kasetle götürenler var. Siz, onları biliyorsunuz. O kasetle götürenlerle birlikte bir de onun şimdi milletvekilliğini yapan, eski Antalya Belediye Başkanlığı yapan, adında Akaydın olan ama kendisi kapkara bir adam var. O kapkara adam 15 Temmuz darbe girişimine tiyatro diyecek kadar alçalıyor. Şehitlerimize, gazilerimize laf söyleyecek kadar alçalıyor. Şehitlerimize, milli birliğimize, beraberliğimize kasteden terör örgütlerine yandaşlık, taşeronluk yapan ve onların diliyle konuşan Akaydın ve onun zihniyeti CHP'ye Antalya gereken dersi verecektir."
 
"17-25 Aralık'taki senaryonun aynısını Amerika'da oynamaya kalkanlar var"
 
Zorlu bir dönemden geçildiğini, uluslararası güçlerin Türkiye ile uğraşmaya devam ettiğini dile getiren Çalık, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"17-25 Aralık'ta oynanan senaryonun aynısını Amerika'da oynamaya kalkanlar var. Milletimiz 17-25 Aralık'ta yapılan darbe girişimine karşı nasıl cevap verdiyse şu anda Amerika'da oynanan hukuk oyununa, senaryosuna da gereken cevabı verecektir. Amerika'nın mahkemelerinin hiçbir kararını tanımadık, tanımayacağız. Bizim hukukumuz bizi bağlar, Türkiye'nin hukuku Türkiye'yi bağlar. Türkiye hukuk devletidir. Hiç kimse sanmasın ki Türkiye muz cumhuriyetidir. Türkiye, aslanlar gibi Osmanlı'nın bugüne yansımasıdır. 80 milyonuyla Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Bu alınan kararlarla ilgili milletimiz olarak gereken cevapları vereceğiz."