Sosyal Politikalar; Hem Dünyada Hem Ülkemiz İçin En Önemli Politika Üretim Araçlarından Biridir

Genel Gündem
1478 okunma
30.11.2017

Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, bir otelde düzenlenen "Sosyal Politikalarda Gönül Adımları-Zonguldak'ı Dinliyoruz" çalıştayına katıldı.
 
Gönül kapısının önemli olduğunu ifade eden Çalık, "Dışarıdan tokmağı olmayan bir kapıdır. Ancak içeriden gönül, yürek ve insan isterse açılır. Biz bu kapıyı 2002'de AK Parti olarak çaldık. 2002'de sizin ve milletimizin gönül kapısını çaldığımızda milletimiz gönül kapısını bize sonuna kadar açtı. 2002'den itibaren gönül kapılarını bize açan milletimize şükranlarımızı sunuyorum." diye konuştu.
 
Milletin gönlüne giren AK Parti'nin, bu yerini perçinlemek üzere adımlar attıklarını anlatan Çalık, "Sosyal politikalar; hem dünyada hem ülkemiz için en önemli politika üretim araçlarından biridir. Sosyal devlet anlayışını inşa etmek için biz 2002'den itibaren çok büyük çaba sarf ettik. Türkiye Cumhuriyeti anayasası, Türkiye Cumhuriyeti devletini milli, demokratik, laik bir sosyal hukuk devleti olarak tarif eder. Sosyal devlet anlayışını 2002'den itibaren inşa etmek için biz birçok sosyal politika ürettik." ifadelerini kullandı.
 
Çalık, eğitimden sağlığa, engelliden yaşlıya, ulaşımdan erişime kadar her alanda sosyal güvenlik kapsamını yüzde 100'e varan orana çıkardıklarını kaydetti.
 
Bunları yaparken ayırdıkları bütçenin de geçmiş dönemlerde ülke bütçesinin neredeyse yarısına tekabül ettiğine dikkati çeken Çalık, şöyle devam etti:
 
"2002'deki bütçemiz 111 milyar iken, bugün sosyal yardımlara ve sosyal hizmetlere ayırmış olduğumuz bütçe 50 milyar liradır. Yani 2002 bütçesinin neredeyse yarısını biz bugün sadece sosyal yardımlara ayırıyoruz. Ama bunlar yeter mi? Yetmez. Yapacağımız sosyal hizmetlerimiz, sosyal güvenliğimiz ve sosyal yardımlarımız da devam edecek."
 
Çalıştay, daha sonra basına kapalı devam etti.