Öncelikle Aşılması Gereken Zihinsel Bariyerlerimiz

Genel Gündem
1491 okunma
24.11.2017

Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık,Milli Eğitim Vakfı (MEV) Gökkuşağı Özel Eğitim Anaokulu İlkokulu Ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.
 
Konferans salonunda yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarında devlet ile sivil toplum kuruluşlarının engelleri birlikte aştığını anlatan Çalık, yapılan yasal düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Çalık, "Sosyal sorumluluklar adına adım atan kamu kurum ve kuruluşları başta olmaküzere sivil inisiyatifin desteği olmazsa hiçbir şey yapamayız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde engelleri aşmak için çalıştık. Maddi destekler verdik ama en önemli eksiğimiz, hepimizin öncelikle aşması gereken zihinsel bariyerlerimiz." diye konuştu.
 
Daha sonra Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden Çalık'ı, okulun girişinde öğrenciler karşıladı.
 
Atölyeleri, sınıfları ve spor salonunu gezen Çalık, öğrencilerle basketbol oynadı. Ardından okulun konferans salonda bir konuşma yapan Çalık, SERÇEV'in engelli öğrencilerin eğitimi için çalıştığını söyledi.
 
Milli Eğitim Bakanlığının engelsiz bireylerin eğitimi için seferber olduğunu vurgulayan Çalık, okulun Türkiye'de ve dünyada örneğine az rastlanır fiziki şartlara sahip olduğunu ifade etti.
 
Çalık, engelli öğrencilerin bu okul sayesinde meslek edineceğini ve sosyal hayata adaptasyon sürecinde ciddi mesafe kaydedeceğini belirtti.
 
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenleri tebrik eden Çalık, öğretmen, öğrenci ve velilere çiçek verdi.