Çalık'tan 2 Aralık Engelliler Günü Mesajı

Genel Gündem
924 okunma
2.12.2014

Toplumumuzun tamamını ilgilendiren konuların başında yer alan engelliler için daha yaşanabilir bir dünya inşa etmek’, AK Parti olarak en öncelikli politikalarımızdan birini oluşturmaktadır. Engelli kardeşlerimize sahip çıkmak ve onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ise hepimizin ortak sorumluluğudur. Engellilik sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve toplumdaki tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Biz AK Parti olarak, Yeni Türkiye’de tüm engellerin ortadan kaldırıldığı, hiçbir ayrımın yapılmadığı bir Türkiye tasavvur ediyoruz. Bu manada Hükümetimiz, Partimiz ve yerel yönetimlerimiz olarak, engelli vatandaşlarımıza önem veriyor ve onların sorunlarına çözmek için çalışıyoruz.
 
Bu kapsamda 2005 yılında engelli kanununu çıkarma hassasiyetini gösteren ilk parti olduk. 2010 yılında ise yaptığımız değişiklikle engelliler için yapılacak düzenlemelerin eşitlik ilkesini bozmayacağını anayasa hükmüne bağladık. 2013 yılında yaptığımız bir düzenleme ile mevzuattaki engelli kardeşlerimizi rahatsız eden ifadeleri çıkardık. Engelli kardeşlerimizin eğitimine özel önem verdik ve geçtiğimiz kasım ayında engellilere seyahat kolaylığı getirerek, araçların engellilere uygun hale getirilmesi için kanun çıkardık. Yine 2014 yılında engelli vatandaşlarımız için 4 milyar 830 milyon lira bütçe ayırdık. 2007 yılında ise engellilere Evde Bakım ve Rehabilitasyon hizmetini başlatarak vatandaşlarımızın hayat kalitesini yükseltme yolunda önemli bir adım attık. Bu kapsamda devlet olarak 3,3 katrilyon lira ödeme yaptık. İlk defa engelliler için geçerli KPSS’yi gerçekleştirdik bunun meyveleri olarak şimdi 34 bin kişi engelli memur olarak kadrolarda çalışıyor. 
 
Öte yandan engelli vatandaşlarımızın sorunları ve çözümleri konusunda hükümetimizce yapılan düzenlemelerin yanında sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları da büyük önem arz ediyor. Sivil Toplum Kuruluşlarının, kamu kurumlarının ve yerel yönetimlerin bir arada çalışıp hep birlikte Yeni Türkiye’de engelli sorunlarının çözümünde daha hızlı yol almamızı sağlayacaktır. Engelli vatandaşlarımıza sadece bu gün değil, tüm yaşamları boyunca engin bir sevgiyle sahip çıkmalıyız. Kendimizi onların yerine koymalı, onlar gibi düşünmeli ve engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği Engelsiz bir Türkiye kurmak için çalışmalıyız. Bu düşünceler ve 3 Aralık Dünya Engeliler Günü vesilesiyle tüm engelli vatandaşlarımıza, sağlıklı, mutlu ve yaşanabilir bir dünya diliyorum.