Çalık, İsraili Kınadı

Genel Gündem
1332 okunma
16.07.2014

Ak Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekilli Öznur Çalık TBMM’de söz alarak İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınadı.
 
Mübarek Ramazan ayında Filistin’de Hayatını kaybeden sivil vatandaşlara rahmet dileyen Çalık: “İsrail, Filistin’i ağır bir bombardıman altına alarak işgal etmektedir. İsrail devleti uluslararası hukuka aykırı davranmakta ve sivilleri katletmektedir. Dedi.
 
ÇALIK: "İSRAİLLİ VEKİLLERİN AÇIKLAMALARI KÜSTAHÇADIR"
 
İsrail’in Gazze’ye yönelik bin 470'den fazla hedefe saldırdığını belirten Çalık: “Gazze’de şehitlerin sayısı 200'e, yaralıların sayısı 2000'e yükseldi. Hayatını kaybedenlerin yarısı bebek, çocuk ve kadınlardır. Geçtiğimiz gün insanlıktan nasibini almayan İsrailli kadın milletvekili, kan dondurucu ve küstahça bir açıklama yaptı. Filistinli çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere hepsinin ölmesini isteyen bu gözü dönmüş zihniyeti şiddetle kınıyorum.” Dedi.
 
Çalık: “Buradan Filistin’de yapılan bu soykırıma sessiz kalan adeta kör olan başta batılı devletler olmak üzere tüm dünyaya,  sesleniyorum: Filistin'de sadece Filistinli masum çocuklar, kadınlar ölmüyor. Filistin'de küresel adalet, küresel vicdan ölüyor. Filistin'de insanlık ölüyor. Bu katliama susan, bu zulmün ortağıdır.”dedi.