Yeni Türkiyenin Başkanı

Genel Gündem
1298 okunma
3.07.2014

Yeni Türkiye'nin Başkanı, 
 
Halktan bir Cumhurbaşkanı
Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kampanyasında kullanacağı logonun anlamı:
 
1-GÜNEŞİN DOĞUŞU
 
"Güneşin doğuşu, Yeni Türkiye'nin doğuşunu ve geldiği noktayı simgelemekte, Yeni Türkiye'nin büyüme ve yükselme arzusunun
devam edeceğine işaret etmekte. Güneşin doğuşu, yeni umut ve hedefleri içinde barındırır. Güneş kuşatıcılığa, birlik ve beraberliğe vurgu yapar. Güneşin ışığı ve sıcaklığı, sevgiyi, muhabbeti ve dayanışmayı anlatır.
 
2-YOL VE YOLCULUK
 
Yol ve yolculuk, Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatını simgeler. Yoldaki kıvrım ve virajlar mücadeleleri, davaya adanmışlık ve kararlılığını anlatır. Siyasetteki basamak basamak yükselişini ifade eder. Uzun ince bir yolda olduğunu, gece gündüz çalıştığını, davasından, millet sevdasından ve Yeni Türkiye yolunda hedefe doğru kararlılıkla yürüdüğünü anlatır.
 
3-ERDOĞAN
 
Güneş ve yol ile tarif edilen hedeflere götürecek olan lideri gösterir. Bu lider herkesin bildiği, tanıdığı Erdoğan'dır. Kullanılan font ve harf aralıklarının sıklığı, Türkiye'nin bütünlüğünü, güç birliğini ve kader birliğini temsil eder.
 
RENKLER
 
1 Kırmızı: Güneşin doğuşunu, yükselişini, sıcaklığı, samimiyeti, gücü, kararlılığı ve Türk bayrağının kırmızısını anlatır.
 
2 Beyaz: Barışı, kardeşliği, birliği, tevazuyu, iyiliği anlatır. İstikrarı, devamlılığı ve Türk bayrağındaki beyazı temsil eder.
 
3 koyu mavi:Gökyüzünün enginliğini, hedeflerin büyüklüğünü, güvenirliliği, saygınlığı, karizmayı ve bağlılığı temsil eder."